Onsdag 18.7.2018 - Uke 29

logo

Samarbeidspartnere

530x114 2geoforsk horiz

Vi er sterkt overbevist om at formidlingen av forskning i norske medier kunne vært bedre. Mye bedre. Dessverre er det slik at ulykker, skandaler og kjendiser får en mye større plass enn forskningsresultater.

Unntak finnes selvsagt, men her snakker vi om hverdagen.

Det er minst to årsaker til dette. Den ene er at forskningsmiljøene ikke gjør forsøk på å formidle verken det de driver på med eller det de oppnår. Den andre er at forsøkene de gjør rett og slett ikke er gode nok. Det finnes selvsagt hederlige unntak. Men som vi vet er det unntakene som bekrefter regelen.

Påstanden over gjelder forskning generelt. Men den gjelder i høyeste grad også for geofaglig forskning – geoforskning.

Dette er bakgrunnen for at vi nå lanserer det nye nettstedet geoforskning.no.

Nettavisen geoforskning.no har kort og godt som formål å formidle interessante ideer, nyheter, resultater, kunnskap og sterke meninger fra de geofaglige forskningsmiljøene her hjemme. Men vi ønsker også å profilere forskerne. Vi tror det er et poeng at vi blir bedre kjent med menneskene som står bak.

På sikt er ambisjonen vår at geoforskning.no skal bli ”geofagets informasjonsavdeling”. Vi tror dette er fullt mulig ved å formidle bredt og nært fra forskningsmiljøene. Det hårete målet vårt er at denne siden skal være en kilde til faktakunnskap og meninger i aktuelle politiske saker. Forskningsresultater er som kjent viktige premissleverandører i omstridte affærer.

Vi presiserer at geoforskning.no ikke har som mål å gå i strupen på forskning.no. Vi ønsker i stedet å være et supplement, og gjerne samarbeide. For vi vil tro at vi har den samme målsettingen.

Vi har gitt oss selv ett år på å vise at det er et marked for dette produktet, og at vi er de rette til å gjøre jobben. Følg oss derfor på geoforskning.no, og gi gjerne tilbakemeldinger.

Denne utgaven av GEO er gjennomsyret av forskningsnyheter. Det er vår måte å vise at det gjøres mye god forskning i geomiljøene der ute som sjeldent eller aldri blir lagt merke til. Før nå.

Halfdan Carstens
Ronny Setså

PS En stor takk til de selskapene og institusjonene som sjenerøst støtter oppstarten av geoforskning.no.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

phd061610s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: