Søndag 27.5.2018 - Uke 21

logo

Samarbeidspartnere

Landhevning i Skandinavia, skred og massestrøm i Longyearbyen, kopparr i Barentshavet og karstgrotter i Nordland. Her er de fem mest leste sakene i oktober.


530x251 tabellPOPULÆRT: Willy Fjeldskaars artikler om landhevingen i Skandinavia falt godt i smak blant våre lesere i oktober.

Her er de fem mest leste sakene i oktober:

1. Hvor mye landheving gjenstår?

Landområdene i Skandinavia har hittil hevet seg flere hundre meter etter siste istid, mest i området rundt Bottenviken. Hvor mye av hevingen gjenstår?

2. Skred og massestrøm i Longyearbyen

Natt til 15. oktober ble et lite skred utløst i Longyearbyen som følge av kraftig nedbør. Opptil 5 000 m3 masser ble flyttet under hendelsen.

3. Flust av kopparr øst for Hopen

Et pågående MAREANO-tokt i Barentshavet har observert grupperinger av kopparr sørøst for Svalbard som kan vitne om lekkasje av gass.

4. Så mye hever Skandinavia seg

Skandinavia hever seg fortsatt som en respons av den tykke iskappen som dekket området under den siste istid. I Bottenviken er hevingen nesten én centimeter per år.

5. På innsiden av Nordlands karstgrotter

Se video og bilder fra UiB-studentenes ekskursjon til karstgrottene i Nordland.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

21phd080108s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: