Søndag 27.5.2018 - Uke 21

logo

Samarbeidspartnere

Institutt for geologi ved UiT – Norges arktiske universitet bytter navn til Institutt for geovitenskap for å gjenspeile økt faglig bredde.


530x391 ForwickInstitutt for geologi, her ved leder Matthias Forwick, bytter navn til Institutt for geovitenskap for å gjenspeile økt faglig bredde. Foto: Ronny Setså

Institutt for geologi (IG) ved UiT – Norges arktiske universitet har byttet navn til Institutt for geovitenskap. Bakgrunnen er at instituttet de siste årene har fått en større faglig bredde.

Institutt for geologi har lenge vært kjent for sin styrke innen grunnleggende studier av fast fjell og løsmasser, samt undersøkelser av havbunnen.

Men de seneste årene har IG gjennomgått en formidabel endring. Blant annet har det blitt vertskap for to store forskningssentre – Senter for arktisk gasshydrat, miljø og klima (CAGE), samt petroleumssenteret ARCEX.

Instituttet har også opplevd en enorm vekst i antall studenter med en tidobling fra 2002 til 2015.

LES OGSÅ: Tilbyr et godt studiemiljø

Nye satsningsområder inkluderer fjellskred og malmgeologi, teknologisk anvendelse innen jordobservasjon, samt ressursprospektering og miljøgeologi rettet mot mineraler og petroleum.

LES OGSÅ: Skredsatsing i nord
LES OGSÅ: Økt fokus på mineralressurser

Les hele saken her

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

21phd080108s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: