Onsdag 18.7.2018 - Uke 29

logo

Samarbeidspartnere

Alexander Minakov ble tildelt Reuschmedaljen 2017 for sitt arbeid om kontinentalmarginen i Polhavet.


530x380 minakovAlexander Minakov ble tildelt Reuschmedaljen 2017 under Vinterkonferansen i Oslo. Foto: Ann Mari Husås / NGF

Alexander Minakov ble på Vinterkonferansen i Oslo tildelt Reuschmedaljen 2017 for et «fremragende vitenskapelig arbeid».

Minakov er postdoktor ved Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo.

Reuschmedaljen er opprettet av Norsk Geologisk Forening til minne om Dr. Hans Reusch. Reusch tok i 1905 initiativet til å stifte foreningen og var dens første formann. Han grunnla også foreningens tidsskrift.

Medaljen utdeles til en forsker som er yngre enn 36 år og gis som påskjønnelse for et fremragende vitenskapelig arbeid av høyeste internasjonal standard.

Minakov har gjennom sin doktoravhandling gitt oss ny og viktig kunnskap om en av de minst kjente kontinentalmarginene i den nordlige delen av Barentshavet mot Eurasiabassenget.

Arbeidet hans har resultert i en ny modell for utviklingen av marginen, en modell som senere har vist seg å ha god anvendelse for kartlegging av kontinentalmarginer også i andre områder med lite kjent geologi.

Den nye forståelsen vurderes som svært relevant for norsk geologi.

Her er komiteens fulle begrunnelse:

Et enstemmig styre i Norsk Geologisk forening besluttet å gi Reuschmedaljen for 2017 til Dr. Alexander Minakov (f. 1982). Han er utdannet ved Universitet i Bergen (UiB), og arbeider i dag som postdoktor ved Universitet i Oslo.  

Minakovs arbeide har tilført ny og viktig geologisk kunnskap om en av de minst kjente kontinentalmarginene på Jorden i nordlige Barentshav mot Eurasiabassenget. Hans arbeid har resultert i en ny modell for utviklingen av marginen via skjærmargin og kontinental oppsprekking til havbunnsspredning og dannelse av dyphavsbassenget i nord.

Metodikk han har utviklet i studiet har senere vist seg å ha viktig anvendelse for kartlegging av kontinentmarginer også i andre områder med lite kjent geologi, og vurderes som svært relevant for norsk geologi.  

Han har sammen med en rekke andre arbeider dokumentert unikt forskertalent gjennom kombinasjonen av teoretiske skolering og evnen til kvantitativ modellering med praktisk anvendelse til å løse fundamentale geologiske problemstillinger.  

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

phd061610s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: