Mandag 25.3.2019 - Uke 13
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

En stor ferskvannssjø i øst, en oppfordring til norske geovitere, magmatisme på Grønland, portrett av en tysk allviter og UiBs nye sedimentlab. Her er de fem mest leste sakene i juli.


530x534 fig2Teoretisk rekonstruksjon av landskapet rundt Østersjøen for 9 000 år siden. Illustrasjon: Willy Fjeldskaar

Her er de fem mest leste sakene i juli:

1. Storhavet i øst

Etter den siste istid var Østersjøen betydelig større enn i dag. Nye beregninger viser hvordan sjøen har forandret seg frem til i dag.

Krever mot å snakke norsk

NGU-nestor Ellen Sigmond mener norske geologer bør bli flinkere til å bruke sitt eget språk innen undervisning, forskning og formidling.

3. Magmatiske intrusjoner på Øst-Grønland

I fjellveggene langs kysten av Øst-Grønland finnes det spektakulære bergartsformasjoner som kan fortelle om hvordan sedimentologien påvirker magmatiske intrusjoner i sedimentære bassenger.

530x353 Hurry inlet view redUtsikt nordover i Hurry Inlet. Legg merke til intrusjonene som står frem som mørke lag i fjellsiden. Foto: Christian Haug Eide

4. Allviteren som kom inn fra kulden

Den tyske forskeren Alfred Lothar Wegener lanserte sin kontroversielle hypotese om opprinnelsen til kontinenter og oseaner i 1912. Den var starten på et vitenskapelig gjennombrudd som la grunnlaget for en revolusjon innen geofaget.

5. Sedimentlaboratorium i verdensklasse

Det nye sedimentlaboratoriet ved Universitetet i Bergen representerer et løft for norsk geofaglig forskning. Her er de nye instrumentene.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

phd042011s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: