Mandag 19.8.2019 - Uke 34
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

Førsteamanuensis Kim Senger ved UNIS har blitt valgt inn som medlem i Akademiet for yngre forskere.


530x405 sengerKim Senger i felt på Svalbard. Foto: Kei Ogata / UNIS

23. oktober tok Akademiet for yngre forskere opp 14 nye medlemmer. Blant dem er Kim Senger, førsteamanuensis ved Institutt for Arktisk geologi ved Universitetssenteret på Svalbard (UNIS).

180 Kim SengerAkademiet for yngre forskere er et nasjonalt akademi med visjon om å være en tydelig stemme i faglig og forskningspolitisk debatt.

Senger er tsjekkisk, og startet sin geologiske utdannelse med bachelorgrad fra University of Otago in Dunedin i New Zealand. Deretter fikk han sin mastergrad ved Universitetet i Tromsø.

I 2013 avla han sin doktoravhandling ved Universitetet i Bergen og UNIS. Temaet for avhandlingen var reservoarmodellering for UNIS CO2-lab.

Foto: UNIS

Intervjukomiteen i Akademiet for yngre forskere har lagt vekt på søkernes engasjement for forskningspolitikk og formidling, potensialet for å bidra til videreutvikling av akademiet, samt deres vitenskapelige nivå og evne til å formidle sin forskning på en allment tilgjengelig måte.

Under sitt PhD-arbeid var Senger blant annet sterkt involvert i produksjonen av animasjonsserien Arctic Adventure of Dioxy som forklarer konseptene om CO2-fangst og –lagring på en forståelig måte.

Senger skrev i fjor en artikkel for geoforskning.no om Svalbard som vulkanprovins

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

phd111611s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: