Onsdag 22.5.2019 - Uke 21
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

NGU-forsker Rognvald Boyd «har vist et enestående engasjement for kartlegging, mineralressurser og gruvedrift i Arktis».


530x435 BoydRognvald Boyd ble tildelt «Special Award» under FEM-konferansen i Finland. Her sammen med Elisabeth Gammelsæter, generalsekretær i Norsk Bergindustri. Foto: ngu.no

Rognvald Boyd, forsker ved Norges geologiske undersøkelse (NGU), mottok denne uken «Special Award» under konferansen Fennoscandian Exploration and Mining (FEM) i Finland.

Juryen fremhevet at Boyd har vist et enestående engasjement for kartlegging, mineralressurser og gruvedrift i Arktis.

Juryen viser videre til at Boyds studier av nikkelforekomstene i Råna i Nord-Norge viste seg å være viktig for åpningen av Bruvann-nikkelgruven i 1989.

Rognvald Boyd har vært ansvarlig for flere av NGUs internasjonale aktiviteter siden 1990-tallet, inkludert prosjekter på Kola, ved Østersjøen og i Afrika.

I 2013 fikk han ansvaret for å koordinere arbeidet med det omfattende Circum-Arctic-prosjektet, med sikte på å samle informasjon og sammenstille data om mineralressurser over hele Arktis nord for 60 °N.

- Gjennom god ledelse og en imponerende redaksjonell innsats klarte Ron å samle en stor gruppe forskere og spesialister fra USA, Canada, Island, Norge, Sverige, Finland og Russland til en felles innsats, skriver NGU-direktør Morten Smelror på ngu.no.

Resultatet av arbeidet kom i form av bøker, en database og en nettportal med detaljert informasjon om mineralressurser i Arktis i 2016.

FEM er en konferanse som avholdes annethvert år, første gang i 1998. Den er blant de største arrangementene i Europa, og antallet deltakere regnes å være over 1 000 personer.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

phd100711s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: