Onsdag 18.7.2018 - Uke 29

logo

Samarbeidspartnere

En stor ferskvannssjø i øst, en oppfordring til norske geovitere, magmatisme på Grønland, portrett av en tysk allviter og UiBs nye sedimentlab. Her er de fem mest leste sakene i juli.


530x534 fig2Teoretisk rekonstruksjon av landskapet rundt Østersjøen for 9 000 år siden. Illustrasjon: Willy Fjeldskaar

Her er de fem mest leste sakene i juli:

1. Storhavet i øst

Etter den siste istid var Østersjøen betydelig større enn i dag. Nye beregninger viser hvordan sjøen har forandret seg frem til i dag.

Krever mot å snakke norsk

NGU-nestor Ellen Sigmond mener norske geologer bør bli flinkere til å bruke sitt eget språk innen undervisning, forskning og formidling.

3. Magmatiske intrusjoner på Øst-Grønland

I fjellveggene langs kysten av Øst-Grønland finnes det spektakulære bergartsformasjoner som kan fortelle om hvordan sedimentologien påvirker magmatiske intrusjoner i sedimentære bassenger.

530x353 Hurry inlet view redUtsikt nordover i Hurry Inlet. Legg merke til intrusjonene som står frem som mørke lag i fjellsiden. Foto: Christian Haug Eide

4. Allviteren som kom inn fra kulden

Den tyske forskeren Alfred Lothar Wegener lanserte sin kontroversielle hypotese om opprinnelsen til kontinenter og oseaner i 1912. Den var starten på et vitenskapelig gjennombrudd som la grunnlaget for en revolusjon innen geofaget.

5. Sedimentlaboratorium i verdensklasse

Det nye sedimentlaboratoriet ved Universitetet i Bergen representerer et løft for norsk geofaglig forskning. Her er de nye instrumentene.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: