Onsdag 17.10.2018 - Uke 42
logo   150 000 besøkende i 2017

Samarbeidspartnere

Fiji-øyene som dynamiske systemer, spektakulære bilder fra Barentshavets bunn, norsk geoforskning i verdensklasse, unik Røros-sement og debatt om Norges oljeproduksjon. Her er de fem mest leste sakene i november.


530x370 Tavarua Island FijiPOPULÆR SAK: Morten Jødal og Hans Konrad Johnsen hevder at Fiji-øyene kan bli slukt av havet - men det er ikke relatert til menneskeskapte klimaendringer. Bildet viser øya Tavarua øst for Fiji. Foto: Tavyland / Wikimedia Commons

Her er de fem mest leste sakene i november:

1. Drukner Fiji-øyene?

I et geologisk perspektiv vil noen av Fiji-øyene slukes av havet. Det er imidlertid ikke relatert til menneskeskapte klimaendringer, hevder Morten Jødal og Hans Konrad Johnsen.

2. Kaster lys over norske havområder

MAREANO har kartlagt store områder i Barentshavet og i Norskehavet. Se spektakulære bilder av terrenget på Barentshavets bunn.

530x297 9Isfjell har pløyd seg ned i havbunnen i Barentshavet og laget dette karakteristiske merket. Lengden på "nitallet" er ca. én kilometer, og pløyemerket er ca. 60 meter bredt. Illustrasjon: MAREANO

3. Norsk geoforskning til topps

Tor Grenne ved NGU deltok i forskningen som har blitt årets mest leste artikkel i Nature.

4. Røros-funn kan gi miljøvennlig sement

Forskere ved Universitetet i Oslo har undersøkt naturlige forekomster av sement på Røros. Kunnskapen kan lede til en sement- og betongindustri uten CO2-utslipp.

530x397 2a1Sementerte morenemasser (markert i rødt). Sementen inneholder magnesium som kommer fra bergarten serpentinitt. Foto: Lisa de Ruiter

5. Carstens' "3 gode grunner"

… og 2 gode grunner til at han tar feil. Svein Eggen svarer.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

Våre stillingssider

På denne siden finner du ledige stillinger knyttet til geofaglig forskning og utdanning.

Hold deg oppdatert på nye utlysninger ved å melde deg på vårt nyhetsbrev.

Hver måned besøker ca. 1 500 studenter, stipendiater, erfarne geovitere og andre interesserte denne siden for å utforske fremtidige karrieremuligheter.

Vil du lyse ut en stilling på denne siden?

Se vår brosjyre eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: