Tirsdag 26.3.2019 - Uke 13
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

Dokumentarfilmen om Yngve Kristoffersen og Audun Tholfsens banebrytende forskning i Polhavet vant pris under filmfestival i New York.


530x804 Poster SoaFO copy 1Foto: Weisbrod / Secrets of a Frozen Ocean

Yngve Kristoffersen og Audun Tholfsen gjennomførte i 2014 og 2015 en av de viktigste forskningsekspedisjonene (FRAM-2014/2015) i moderne tid i Polhavet.

Gjennom et fullt år levde og jobbet de på luftputebåten Sabvabaa, drivende på et isflak i Polhavet.

Neil og Ariel Weisbrod laget en dokumentar om ekspedisjonen (Secrets of a Frozen Ocean), og i forrige uke ble de belønnet med prisen Best Documentary under New York City International Film Festival.

Se dokumentarfilmen her (50 minutter) OBS - krever passord: SoaFO

Ekspedisjonen kan regnes som den første i sitt slag siden Fridtjof Nansen lot seg fryse inn med Fram i 1893.

De to eventyrerne har vist at det er mulig å komme seg inn i Polhavet for å gjøre betydningsfull forskning med relativt lite midler til disposisjon.

Fysisk isolert fra omverdenen og under svært krevende forhold gjorde de to eventyrerne banebrytende oppdagelser i det som regnes som Jordas minst utforskede område.

De har blant annet samlet inn store mengder data som vil øke vår kunnskap om Polhavets geologiske historie, oseanografiske og klimatiske forhold, og om ressursgrunnlaget.

LES OGSÅ: Vår tids polarhelter

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

Våre stillingssider

På denne siden finner du ledige stillinger knyttet til geofaglig forskning og utdanning.

Hold deg oppdatert på nye utlysninger ved å melde deg på vårt nyhetsbrev.

Hver måned besøker ca. 1 500 studenter, stipendiater, erfarne geovitere og andre interesserte denne siden for å utforske fremtidige karrieremuligheter.

Vil du lyse ut en stilling på denne siden?

Se vår brosjyre eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: