Mandag 23.4.2018 - Uke 17

logo

Samarbeidspartnere

Vil du dele dine forskningsresultater med omverdenen gjennom vår formidlingskonkurranse? Utvidet frist for innsending av bidrag er 7. mai 2017.


530x392 Nordnes2VERDT Å FORMIDLE: Geofaglig forskning er spennende og samfunnsnyttig. Gjennom geoforskning.nos formidlingskonkurranse kan du la omverdenen få ta del i faget ditt og forskningsresultatene dine. Bildet viser et oppsprukket og rasutsatt parti av Nordnesfjellet i Troms. Foto: Steffen Bergh

Sommeren 2015 publiserte Aftenposten Viten en artikkel om platetektonikk og dannelsen av Atlanterhavet. I fjor sommer kunne det norske folk lese om alunskifer og hvilke utfordringer denne bergarten skaper for folk og infrastruktur på Østlandet.

Felles for de to artiklene er at de var vinnere av vår formidlingskonkurranse, og skrevet av engasjerte geovitere som ønsket å fortelle om forskningen sin.

Nå gjentar vi suksessen og inviterer for tredje gang norske geovitere til å formidle sine forskningsresultater til omverdenen!

Reglene er enkle: Bidragene skal omtale eget vitenskapelig arbeid knyttet til geofag. Artikkelen skal skrives på en populærvitenskapelig måte, være samfunnsrelevant og engasjere leseren.

Vi ønsker minst én illustrasjon. Teksten skal ikke overskride 700 ord, og språket er norsk.

Bidragene vil fortløpende bli publisert på geoforskning.no og vinnerbidraget vil også i år få spalteplass i Aftenposten Viten.

Nytt av året er at leserne selv, «folkejuryen», skal få være med å nominere verdige bidrag. Vår jury vil så kåre et vinnerbidrag der god språklig flyt og klarhet i populærvitenskapelig fremstilling blir vektlagt.

Juryen som skal kåre vinnerbidraget består av:

Brit Lisa Skjelkvåle, UiO

Atle Nesje, UiB

Matthias Forwick, UiT

Egil Tjåland, NTNU

Morten Smelror, NGU

Anders Solheim, NGI

Hanne Christiansen, UNIS

Jeanette Sjøberg, Aftenposten Viten

Halfdan Carstens, GeoPublishing AS

Ronny Setså, geoforskning.no.

Bidragene skal sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 7. mai 2017 (utvidet frist).

Les mer om konkurransen her

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

16phd052808s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: