Tirsdag 18.9.2018 - Uke 38
logo   150 000 besøkende i 2017

Samarbeidspartnere

Nytt om studentene, havnivåstigning i Norge, instituttlederkandidater ved UiB, Norges eldste is og mer fra klimadebatten. Her er de fem mest leste sakene i februar.


530x298 uisPOPULÆR SAK: Petroleumsstudentene på masternivå ved Universitetet i Stavanger rapporterer at de bruker hele 64 timer i uken på studier. Foto: Universitetet i Stavanger

Her er de fem mest leste sakene i februar:

1. Studerer 64 timer i uken

Petroleumsstudentene på masternivå ved Universitetet i Stavanger bruker hele 64 timer i uken på studier. Snittet for masterstudenter ved geofagstudier er 43 timer.

2. Klimapanelets feilaktige estimater

FNs klimapanels prognoser for globale temperaturer er feilslåtte, og differansen mellom estimerte og observerte temperaturer øker markant år for år, skriver Kjell Stordahl i Klimarealistenes Vitenskapelige Råd.

3. Vil bli instituttleder

Disse fire personene har søkt på stillingen som leder for Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen. Én av dem ble nylig oppsagt fra sin stilling ved Københavns Universitet.

4. Fant Norges eldste is

Norske forskere har funnet den hittil eldste kjente isen i Norge i Jotunheimen. Den er 7 600 år gammel.

5. Slik kan Kyst-Norge oppleve havnivåstigning

Havnivået på jorda har steget siden Den Lille Istid for 150 år siden, og vil fortsette å stige. Men ulike deler av Norge vil merke stigningen ulikt.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

phd091510s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: