Tirsdag 23.4.2019 - Uke 17
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

Geoforskning.no gjentar suksessen for femte året på rad og oppfordrer alle geovitere til å delta i formidlingskonkurransen.


530x346 Felt Niklas Schaaf Kristine LarssenVERDT Å FORMIDLE: Geofaglig forskning er interessant og samfunnsnyttig. Gjennom geoforskning.nos formidlingskonkurranse kan du la omverdenen få ta del i faget ditt og forskningsresultatene dine. Bildet er tatt under feltarbeid på Svalbard. Foto: Niklas Schaaf / Kristine Larssen

Da vi arrangerte formidlingskonkurransen for første gang i 2015, var målet vårt å skape blest rundt geofaglig forskning, hedre gode formidlere og oppmuntre forskningsmiljøene til å fortelle om forskningen sin.

Siden den gang har vi fått tilsendt og publisert 39 gode bidrag skrevet av 44 geovitere innenfor det fulle spekteret innen geofag. Alder- og karrieremessig har deltakerne spent fra masterstudenter og doktorgradsstipendiater til «godt etablerte» forskere.

Vi arrangerer konkurransen i samarbeid med Aftenposten Viten og de geofaglige forskningsmiljøene i landet. Hvert år sikres vinnerbidraget spalteplass i Aftenposten – både på papir og nett!

I fjor sommer kunne det norske folk lese om jordskjelvhistorien i Norge og sannsynligheten for fremtidige skjelv, skrevet av Marie Keiding, forsker i Norges geologiske undersøkelse.

Nå gjentar vi suksessen og inviterer for femte gang norske geovitere til å formidle sine forskningsresultater til omverdenen!

Reglene er enkle: Bidragene skal omtale eget vitenskapelig arbeid knyttet til geofag. Artikkelen skal skrives på en engasjerende, populærvitenskapelig måte og være samfunnsaktuell. Den må ha minst én illustrasjon. Teksten skal ikke overskride 700 ord, og språket er norsk.

Bidragene publiseres fortløpende på geoforskning.no og vinnerbidraget vil også i år få spalteplass i Aftenposten Viten.

For kåringen av vinnerbidraget, som skjer innen 31. mai 2019, vil god språklig flyt og klarhet i populærvitenskapelig fremstilling vektlegges.

Juryen som skal kåre vinnerbidraget består av Brit Lisa Skjelkvåle, UiO, Matthias Forwick, UiT, Egil Tjåland, NTNU, Ingunn Thorseth, UiB, Hanne Christiansen, UNIS, May Britt Myhr, NGU, Anders Solheim, NGI, Jeanette Sjøberg, Aftenposten Viten og Ronny Setså, geoforskning.no.

Bidragene kan sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. allerede nå, og siste frist er 30. april 2019.

Les mer om konkurransen og få gode tips til populærvitenskapelig skriving på geoforskning.no/formidlingskonkurransen.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

phd092811s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: