Fredag 5.6.2020 - Uke 23
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Her er de ti mest leste sakene på geoforskning.no i 2012.


530x301 IMPTAILPOPULÆR: Vår artikkel om NIVAs prosjekt som kartlegger miljøkonsekvensene ved dumping av gruveavfall i norske fjorder topper listen over mest leste saker. Saken ble særlig populær etter at geoforskning.no i april tok initiativet til et forskningsseminar om temaet på Litteraturhuset i Oslo.

Nettavisen geoforskning.no ble lansert 1. november 2011, og passerer i disse dager 50 000 besøkende og 100 000 sidevisninger. Våre lesere har gjennom det siste året blitt presentert for et bredt spekter av hva (og hvem) som rører seg innen de geofaglige forskningsmiljøene.

Blant de ti mest populære sakene finner vi temaer som klima og CO2, Alfred Wegeners lansering av teorien om kontinentaldrift, istider i Barentshavet, oljepotensial i magmatiske siller, feltarbeid i Sinai-ørkenen, samt en superfugl.

Her er de ti mest leste sakene på geoforskning.no i 2012:

1. Trygg deponering i norske fjorder?

Det finnes i dag 23 gruvedeponier i norske fjorder, og mange flere kan tilkomme i fremtiden. NIVA undersøker miljøkonsekvensene av to norske sjødeponier.

Les mer

2. Et strukturgeologisk feltlaboratorium

I Sinai-ørkenen har forskerne fra Bergen funnet sitt strukturgeologiske eldorado. Gode blotninger i riftområdet har resultert i flerfoldige publikasjoner.

Les mer

3. Temperaturendring styrer CO2-nivå

En ny norsk forskningsartikkel mener temperaturendringene i moderne tid har kontrollert økningen av CO2 i atmosfæren. Dette er det motsatte av hva som tidligere har vært hevdet.

Les mer

4. Nytt kompetansesenter lager nordisk CO2-atlas

I desember 2011 presenterte Oljedirektoratet et CO2-atlas for Nordsjøen. Nå jobbes det med et tilsvarende atlas – for hele Norden.

Les mer

5. Fokus på kjemi gir resultater

Forskerne ved COREC-senteret jobber for økt oljeutvinning på Ekofiskfeltet. De siste årene har de vist at kjemi er avgjørende for både innsynkning, produksjon og generell forståelse av gigantfeltet i Nordsjøen.

Les mer

6. Alfred Wegener - kontinentaldriftens far

6. januar 1912 lanserte vitenskapsmannen Alfred Wegener den revolusjonære teorien om kontinentaldrift. 100 år etter er en ny teori i ferd med å komme på banen – manteldynamikk.

Les mer

7. Oljepotensial i magmatiske siller

Magmatiske lagganger i Norskehavet kan ha bidratt til modning og fungert som reservoarer for petroleum i Norskehavet. Disse effektene vil et nytt forskningsprosjekt undersøke.

Les mer

8. Kartlegger isens effekt på petroleumssystemer

Et forskningsprosjekt har som mål å forstå utbredelsen og effekten istidene har hatt på Barentshavet og Norskehavet og petroleumssystemene som finnes der.

Les mer

9. Biokull gir økte avlinger og bedre globalt klima

Norske forskere har tilført biokull i jordsmonnet på maisåkre i Zambia, og resultatene er oppsikts- vekkende: Avlingene ble opptil firedoblet, og klimagassutslippene redusert.

Les mer

10. "Superfugl" gir presise målinger av havis

Hvor mye is finnes det egentlig i Arktis om sommeren? Tyske og norske forskere har nå utviklet en ”superfugl” som kan revolusjonere ismålingene i Arktis.

Les mer

530x579 wegenerJUBILANT: 6. januar 2012 var det hundre år siden Alfred Wegener lanserte teorien om at kontinentene er i bevegelse. Dette ble markert med et Alfred Wegener-seminar på Universitetet i Oslo i regi av geoforskning.no.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0620


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: