Mandag 12.4.2021 - Uke 15

Samarbeidspartnere

Studentpris, nye metoder for leting og utvinning av olje, geofaglig ekspertise bak katastrofefilm og høy interesse for å studere i Tromsø. Her er de fem mest leste sakene i august.


530x359 Torsæter og AurandPOPULÆR: Vår artikkel om forskning på nanofluider ved NTNU falt i smak blant våre lesere. Foto: Ronny Setså

Her er de fem mest leste sakene i august:

1. Pris til UiS-student

Masterstudent Luis Alberto Rojo ved Institutt for petroleumsteknologi ved Universitetet i Stavanger vant prestisjefylt studentpris under EAGEs årlige konferanse i Madrid i juni.

2. Finner olje med pyritt

Det norske selskapet ORG Geophysical har videreutviklet en metode som gjør det mulig å identifisere mulige ansamlinger av olje og gass i undergrunnen.

3. Økt oljeutvinning med suppeingrediens

Nanopartikler av kvarts kan øke utvinningsgraden av olje, mener forskere ved NTNU. Disse partiklene er kjent fra matvareindustrien som antiklumpemiddel.

4. NGI-ekspertise bak norsk katastrofefilm

Skaperne bak den norske kommende filmen Bølgen, søkte faglige råd og innspill fra flodbølgeeksperter ved Norges Geotekniske Institutt.

5. "Tigangern" i Tromsø

Siden 2002 har antall studenter på bachelor- og masternivå ved Institutt for geologi ved Universitetet i Tromsø tidoblet seg.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Skuffet


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: