Lørdag 21.9.2019 - Uke 38
logo   128 000 besøkende i 2018

Samarbeidspartnere

Elisabeth Alve og Henrik Friis fikk utmerkelsen «Årets foreleser ved Institutt for geofag» ved Universitetet i Oslo.


530x353 alveProfessor Elisabeth Alve (til høyre) mottok prisen av Geofaglig Utvalg representert ved Christoffer Surdal og Christina Eide. Foto: GKT/UiO

Professor Elisabeth Alve og førsteamanuensis Henrik Friis delte prisen «Årets foreleser ved Institutt for geofag» ved Universitetet i Oslo.

Prisen ble delt ut av Geofaglig Utvalg, som har som formål å ivareta og fremme interesser for studentene ved instituttet.

Begrunnelsen for tildeling Elisabeth Alve:

"Elisabeth Alve er strukturert, hun evner å forklare emner som egentlig er terminologisk utfordrende og vanskelig å forstå, på en animativ og triviell måte. Hun er ekstremt faglig dyktig, men fremstår likevel tålmodig og overbærende med studentene sine.

Det ble også satt pris på at hun personlig deltok på øvelsestimene i faget GEL2120 og møtte alltid opp med et yrende engasjement og et bredt smil."

530x445 friisFørsteamanuensis ved Naturhistorisk museum Henrik Friis (til høyre) mottok prisen av leder i Geofaglig Utvalg Christoffer Surdal. Foto: Privat

Begrunnelse for tildeling Henrik Friis:

"Henrik Friis er engasjert og strukturert og sørget i sin tid som foreleser i GEL2110 (mineralogi) for å skape interesse for sitt fagområde blant mange av sine studenter. Han gikk lengre enn de fleste forelesere blant annet med å delta på alle øvelsene i faget, noe vi som studenter satte veldig stor pris på. Dette gjorde igjen avstanden mellom foreleser og student mindre som igjen senket terskelen for dumme spørsmål.

Alt i alt fikk Henrik Friis et av de vanskeligste fagene innenfor geologi og geofysikk retningen til å virke litt mer overkommelig og morsomt."

Prisen ble i fjor delt ut til postdoktor Kjetil Indrevær.

Les mer på nettsidene til Institutt for geofag

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 phd012113s


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: