Tirsdag 7.7.2020 - Uke 28
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

En sovende kjempe, autonom boring, Fiji-øyene slukes av havet, en enkel løsning for undersøkelse av kjerneprøver og et unikt funn på Røros. Her er de fem mest leste sakene i juli.


530x391 deltakereBoret seg til seier! Fra venstre: Alexander Handeland, Sebastian Knoop, Per Øystein Turøy (nede), Mikkel Leite Arnø, Andreas Thuve og Alexey Pavlov. Boreriggen i bakgrunnen. Foto: Ronny Setså

Her er de fem mest leste sakene i juli:

1. En sovende kjempe

Kontinentalskråningen nord for Svalbard kan stå ovenfor et fremtidig kjempeskred.

2. Boret seg til seier!

Petroleumsstudentene ved NTNU gikk av med seier i konkurranse om å designe, bygge og programmere en autonom mini-borerigg.

3. Drukner Fiji-øyene?

I et geologisk perspektiv vil noen av Fiji-øyene slukes av havet. Det er imidlertid ikke relatert til menneskeskapte klimaendringer, hevder Morten Jødal og Hans Konrad Johnsen.

530x379 FijiØystaten Fijiøyene ligger i Stillehavet ca. 200 mil nord for New Zealand. Kart: TUBS / Wikimedia Commons

4. Nyttig informasjon med enkel løsning

Ansatte ved Lundin Norge har utviklet en enkel metode for å hente mer informasjon ut av en kjerneprøve. Og kunnskapen deler de villig vekk.

5. Røros-funn kan gi miljøvennlig sement

Forskere ved Universitetet i Oslo har undersøkt naturlige forekomster av sement på Røros. Kunnskapen kan lede til en sement- og betongindustri uten CO2-utslipp.

530x397 2a1Sementerte morenemasser (markert i rødt). Sementen inneholder magnesium som kommer fra bergarten serpentinitt. Foto: Lisa de Ruiter

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0720


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: