Søndag 12.7.2020 - Uke 28
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

En kronikk ført i pennen av NORSARs jordskjelvekspert Conrad Lindholm var opphavet til den kommende katastrofefilmen Skjelvet.


530x318 SkjelvetIllustrasjon: Fantefilm

31. august har den norske katastrofefilmen Skjelvet norgespremiere. Men allerede på søndag kunne publikum overvære en førpremiere under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund, og filmen har så langt fått gode kritikker.

Filmen tar utgangspunkt i det store jordskjelvet som rammet Oslo 23. oktober 1904. På dagen 100 år senere skrev Conrad Lindholm, seniorrådgiver ved NORSAR, en kronikk i Aftenposten.

Det var denne kronikken som inspirerte filmskaperne bak Bølgen til å lage en oppfølger, skriver NORSAR i en nyhetssak.

I Skjelvet blir Oslo på nytt rammet av et stort jordskjelv med store konsekvenser for bygninger, infrastruktur og menneskeliv.

180 conraddaniellindholm- Ja, det er fiksjon. Men store skjelv kan også ramme Oslo i virkeligheten. Det har skjedd før og kan skje igjen, sier Lindholm.

Jordskjelvet som fant sted for godt og vel 100 år siden hadde en styrke på 5,4, bygninger ble skadet og folk hadde problemer med å stå oppreist.

- Skjelvet ble registrert over et stort område, påpeker Lindholm.

I filmen får publikum bli kjent med en karakter som heter Konrad Lindblom. Lindblom er jordskjelvekspert, og sterkt inspirert av NORSARs Conrad Lindholm.

Foto: NORSAR

- Det er flott at filmen bidrar til mer kunnskap om jordskjelv i Norge. Mer kunnskap og bedre planlegging, kan spare samfunnet for unødvendig ressursbruk, avslutter Conrad Lindholm, som er glad for at NORSAR bruker anledningen til å søke oppdatering av jordskjelv-farekartene for Norge.

Les hele saken på norsar.no

Se også Lindholm forklare: Kan «Skjelvet» skje i virkeligheten?

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0720


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: