Fredag 29.5.2020 - Uke 22
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Reidar Müller ble tildelt formidlingsprisen i geologi ved Vinterkonferansen i Bergen.


530x409 muller Foto: Ronny Setså

Under Norsk geologisk forenings Vinterkonferanse i Bergen tirsdag ble geolog, forfatter og formidler Reidar Müller tildelt Toffenprisen.

Prisen skal tjene som en æresbevisning til en geolog som gjennom foredrag, artikler eller på annet vis har bidratt vesentlig til popularisering av sin egen vitenskapelige forskning.

Dette var juryens begrunnelse:

Et enstemmig styre i Norsk Geologisk Forening besluttet å gi Toffenprisen for 2019 til Reidar Müller (f. 1971). Han er utdannet geolog ved Universitet i Oslo (UiO), og har også tatt journalistutdanning ved Høgskolen i Oslo. I dag jobber han som frilans forfatter og forsker.

Reidar har siden studiedagene vært interessert i både den akademiske- økonomiske- og formidlings-siden av geologi. Dette har resultert i to bøker. I "Det som ble Norge" (2014) får leseren en god innsikt i forskningens vesen og forfatteren hever frem de personlige fortellingene til forskerne han er sammen med.

I "Skogens historie" (2018) blir blant annet de geologiske aspektene ved skog og vegetasjonshistorie behandlet. Han har holdt mange populærvitenskapelige foredrag og skrevet populære artikler.

Han har i flere år skrevet forskningsjournalistiske artikler for Aftenposten, inkludert om geologiske temaer. Han har jobbet i akademia, oljebransjen, Forskningsrådet, Olje og energidepartementet og som journalist. Denne unike bakgrunnen er han ganske alene om i Norge.

Han blir omtalt som «en god ambassadør for faget og en rollemodell som formidler både i det populærvitenskapelige, akademiske og industrielle miljøet» og har en «god evne til popularisering av vitenskapelig forskning og faget generelt».

Kombinert med en iver etter å kommunisere med alt fra interesserte pensjonister, geologiforeninger, barn og til studenter er han et overflødighetshorn av formidlerglede.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0620


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: