Fredag 5.6.2020 - Uke 23
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Lene L. Delsett ble tildelt Reuschmedaljen 2019 for sitt arbeid med bidrag til forståelsen av faunaendringene på jura-krittgrensen.


530x445 reusch2019Øystein Nordgulen (NGU og NGF) deler ut prisen til Lene L. Delsett. Foto: NGU

Lene L. Delsett ble på Vinterkonferansen i Bergen tildelt Reuschmedaljen 2019 for hennes arbeid av «høyeste internasjonale standard».

Delsett er utdannet ved Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo.

Reuschmedaljen er opprettet av Norsk Geologisk Forening til minne om Dr. Hans Reusch. Reusch tok i 1905 initiativet til å stifte foreningen og var dens første formann. Han grunnla også foreningens tidsskrift.

Medaljen utdeles til en forsker som er yngre enn 36 år og gis som påskjønnelse for et fremragende vitenskapelig arbeid av høyeste internasjonal standard.

Delsett har gjennom sitt arbeid kommet med viktige bidrag til paleontologifaget. Hennes bidrag viser at Svalbards fiskeøgler er meget viktige i forståelsen av faunaendringene på grensen mellom jura og kritt.

Her er komiteens fulle begrunnelse:

Et enstemmig styre i Norsk Geologisk Forening besluttet å gi Reuschmedaljen for 2019 til Dr. Lene L. Delsett (f. 1985). Hun er utdannet ved Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo.

Dr. Delsett har gjennom sitt arbeide kommet med viktige bidrag til paleontologifaget. Hennes publikasjoner fremstiller på en svært klar måte detaljerte beskrivelser og omfattende dokumentasjon av fossiler.

Hennes vitenskapelige arbeider “A New Ophthalmosaurid (Ichthyosauria) from Svalbard, Norway, and Evolution of the Ichthyopterygian Pelvic Girdle” publisert i 2017, og “The Slottsmøya marine reptile Lagerstätte: Depositional environments, taphonomy and diagenesis”, publisert i 2016, bidrar med betydelig dokumentasjon til bedre forståelse av kritiske perioder i utviklingshistorien til marine tetrapoder i jura-kritt overgangen.

Slottsmøya leddet Lagerstätte (SML) er en av de viktigste lokasjoner i verden for analyser av denne overgangen.

Delsett har demonstrert faglig selvstendighet ut over det som forventes, levert høy internasjonal standard og vist gode evner til å kommunisere sine resultater i ulike formater.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0620


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: