Lørdag 25.1.2020 - Uke 04
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Suzanne Lacasse har fått utnevnelsen Officer of the Order of Canada.


530x342 lacasseFoto: Suzanne Lacasse

Teknisk ekspert og tidligere direktør i Norges Geotekniske Institutt (NGI) Suzanne Lacasse ble den 27. desember 2018 utnevnt som Officer of the Order of Canada for hennes innsats som geoteknisk ingeniør innen risikoanalyse.

Lacasse er kanadisk, men har jobbet ved NGI siden 1978, da som stipendiat. Hun var direktør i perioden 1991 – 2012.

I 2015 ble hun valgt til å holde the Rankine lecture, et foredrag som arrangeres årlig av the British Geotechnical Association. Det er ansett som en stor ære å bli invitert til å holde dette foredraget, som ofte regnes som geoteknikkens nobelpris.

Lacasse hevder selv at hennes viktigste bidrag til vitenskapen har vært forståelsen og matematisk beregning av hvordan grunnforhold agerer på gjentakende belastning, for eksempel bølger.

- Dette er standardmetoden som nå brukes over hele verden, sier hun til det kanadiske nettstedet ConstructConnect.

Innen dette feltet har Lacasse jobbet med konsulentvirksomhet knyttet til stabiliteten til offshore plattformer og hvordan probabilistisk riskoanalyse kan bidra til kostnadsbesparelser under konstruksjon samtidig som sikkerhetsstandarder holdes på lovfestede nivåer.

I de siste årene har hun også jobbet med etableringen av prosjektet Nasjonale forsøksfelt for geotesting som inkluderer fem norske forsøksfelt.

Forsøksfeltene er lagt til Østfold, Trondheim og Svalbard, og er representative for ulike typer løsmasser; bløt leire (Onsøy), silt (Halden), kvikkleire (Trondheim), sand (Klæbu) og permafrost (Longyearbyen).

Resultatene fra disse feltene vil kunne være anvendbare også andre steder i verden med liknende grunnforhold.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 513 b


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: