Fredag 5.6.2020 - Uke 23
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Å skrive populærvitenskapelig handler om å fortelle historier. Andreas Alexanders bidrag til fjorårets formidlingskonkurranse er et godt eksempel på hvordan forskning kan vinkles på en engasjerende måte.


530x357 fig aFoto: Andreas Alexander

«En fjern rumling, lik lyden av en tordenstorm som kommer rullende på en varm sommerdag. Lavt i starten, men stadig høyere. Rumlingen gir ekko i veggene i det 40 meter dypet hullet jeg jobber i.

Lyden går over til en høy brusing, og pulsen min øker når jeg hører vannet nærme seg. Så blir marerittet mitt virkelig: Vann kommer skytende over kanten over meg, og forvandler arbeidsplassen min til en dusj, som raskt forvandles til et svømmebasseng. Panikk.»

Slik startet Andreas Alexander artikkelen som var hans bidrag til fjorårets formidlingskonkurranse.

Alexander skrev masteroppgaven sin ved UNIS, og jobber nå som stipendiat ved Universitetet i Oslo. Han kombinerer målinger fra isbreens indre med satellitt-målinger og datamodeller for å forstå hvordan isbreer reagerer på regn og kraftig smelting.

Les hele bidraget hans her

Hans beretning om hva feltarbeid kan innebære bidro til at han scoret høyt i konkurransen. Juryen pekte blant annet på høy tilstedeværelse i teksten, en god og fengende historie, og ikke minst et samfunnsaktuelt tema.

Vil du fortelle om din forskning? Les mer om konkurransen her

Siste frist for innsending av bidrag er 30. april 2019.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0620


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: