Søndag 9.8.2020 - Uke 32
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Vi ønsker Institutt for miljø- og naturvitskap ved Høgskulen på Vestlandet velkommen som ny samarbeidspartner.


530x353 Campus SogndalInstitutt for miljø- og naturvitskap er lokalisert i Sogndal. Foto: Harald Groven, Wikimedia Commons

Institutt for miljø- og naturvitskap ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) har blitt samarbeidspartner med geoforskning.no. De er dermed med på å støtte produksjonen og distribusjonen av geofaglige forskningsnyheter.

Instituttet driver tverrfaglig forskning og utdanning innen blant annet berggrunns- og strukturgeologi, prosesser, kartlegging og tidlig varsling tilknyttet skred og flom, klimaendringer, bredynamikk og hydrologi og andre fagfelt tilknyttet miljø, energi og biologi.

Geofarekurs

Geoforskning.no har tidligere skrevet om instituttets utdanningstilbud knyttet til geofarer. Tidligere i år lanserte de mastergradskurset Overvaking av ustabile fjellsider.

- Jeg tror kurset kan være aktuelt for mange geo-studenter eller andre som har lyst til å videreutdanne seg innen geofarer, overvåkning og skredproblematikk, fortalte Stein Bondevik, kursansvarlig og professor ved instituttet til geoforskning.no i forbindelse med lanseringen.

Som en del av kurset fikk studentene besøke det ustabile fjellpartiet «Stampa» - Joasetbergi mellom Aurland og Flåm.

Området overvåkes 24/7 av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) med en rekke ulike instrumenter, som studentene fikk inspisere i felten. Geologer fra NVE fulgte med på feltturen, og ga også flere av forelesningene.

Les mer om kurset her

Bondevik har også tidligere bidratt som skribent i geoforskning.no. I 2015 kunne våre lesere lære mer om hvordan det dødelige jordskjelvet i Japan i 2011 påvirket norske fjorder.

Les mer her: Sognefjorden skvulpa av storskjelvet i Japan

530x297 kart forskningVerdensomspennende: Kartet viser hvor instituttet har forskningssamarbeid eller har utført egne studier. Illustrasjon: Institutt for miljø og naturvitskap

Støtter forskningsformidling

Som samarbeidspartner for geoforskning.no, vil instituttets forsknings- og utdanningsaktiviteter bli mer synlig på våre nettsider i tiden som kommer.

Hensikten med nettavisen er å formidle forskningsnyheter som har sin opprinnelse i de geofaglige miljøene. Dette er nyheter som ellers i liten grad vil nå ut over deres egne rekker. Målsettingen har derfor vært å skape større oppmerksomhet ved å formidle ideer, resultater og meninger.

For formidling og synlighet har en stor verdi. Forskningsformidling gir legitimitet til forskningen og bidrar til videre finansiering. Formidling er med på å synliggjøre og skape blest rundt forskningsmiljøet, noe som er viktig for fremtidig rekruttering.

Ikke minst er åpenhet rundt forskningen viktig for dialog og debatt. Det er sunt for samfunnet og sunt for forskningsmiljøene som får viktige tilbakemeldinger, noe som på sikt kan lede til bedre forskning.

Institutt for miljø- og naturvitskap bidrar til at vi kan fortsette å gjøre denne jobben for forskningsmiljøene.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0820


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: