Torsdag 28.1.2021 - Uke 04

Samarbeidspartnere

Forsker og prosjektleder Andreia Plaza-Faverola ved Senter for arktisk gasshydrat, miljø og klima har bitt tildelt UiTs Young Researcher Award.


530 andreia ung forsker pris 1200x700Foto: Maja Sojtaric

Andreia Plaza-Faverola ble nylig tildelt prisen Young Researcher Award av UiT Norges arktiske universitet. Plaza-Faverola er forsker og prosjektleder ved Senter for arktisk gasshydrat, miljø og klima (CAGE).

Den unge forskeren vinner prisen for hennes «…development of innovative geophysical interpretation techniques and her interest in cross-disciplinary research has led to publications in Science and Nature Geoscience, and provide us with new knowledge about methane release from the seafloor in the Arctic”, ifølge priskomiteen.

Plaza-Faverola uttaler i en sak på nettsidene til CAGE at hun er veldig takknemlig for prisen, og at den bekrefter at det å gjøre arbeid man liker og synes er meningsfullt, kan gi spennende og konstruktive resultater.

Foruten heder og ære, består prisen også av 100 000 kroner.

Dette er ikke Andreia Plaza-Faverolas første pris. I fjor høst ble hun tildelt Else-Ragnhild Neumann-prisen for kvinner i geovitenskap. Prisen deles ut til kvinnelige forskere innen geovitenskap som gjennom sitt doktorgrads- eller postdoktoratsarbeid har bidratt betydelig til faget.

I 2018 ble forskeren tildelt 28 millioner kroner for å forske på sprekkedannelser og gasslekkasjer på havbunnen. Gjennom det nye prosjektet SEAMSTRESS, skal Plaza-Faverola og hennes kolleger undersøke effektene av spenninger på undersjøiske sprekker utenfor vestkysten av Svalbard.

Plaza-Faverolas hypotese er at regionale prosesser som platetektonikk kan være én av faktorene som bidrar til oppsprekking av havbunnen og utslipp av metangass fra dypet.

SEAMSTRESS vil teste hypotesen gjennom en eksperimentell fase der seismisk, geomekaniske og petrofysiske data skal kombineres for å få et kvantitativt bilde av hvor mye spenninger som virker på lagene under havbunnen og hvordan dette deformerer dem.

I neste fase vil forskerne modellere den totale mengden spenninger i regionen og hvordan disse virker på forkastninger, sprekker, væsker og sedimenter.

Om vellykket, kan resultatene fra dette prosjektet også brukes for å gjøre liknende modelleringer andre steder i verden.

Andreia Plaza-Faverola har vært ansatt ved CAGE siden 2013.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Renhold


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: