Mandag 10.5.2021 - Uke 19

Samarbeidspartnere

Intervju med instituttleder, fornøyde studenter i Bergen, hardtarbeidende studenter i Trondheim, temperatur i sedimentene og saltstrukturer. Her er de fem mest leste sakene i februar.


530x352 Helmer HanssenPOPULÆR SAK: Vårt intervju med leder for Institutt for geologi ved UiT Matthias Forwick var blant de mest leste artiklene i februar. Foto: Privat

Her er de fem mest leste sakene i februar:

1. Studerer 49 timer i uken

Petroleumsstudentene på et av masterprogrammene ved NTNU bruker hele 49 timer i uken på studier. Det er åtte timer mer enn snittet for masterstudenter ved geofagstudier.

2. Lever for Terra Incognita

Matthias Forwick er en ekte utendørsgeolog som trives best i fjorder og polare strøk. I fjor høst ble han leder for et institutt som gjennomgår store endringer og sterk vekst.

3. Temperaturen i sedimentene

Temperatur er en viktig faktor for blant annet generering og migrasjon av hydrokarboner. Men hva påvirker temperaturen i et sedimentært basseng?

4. Mest fornøyde i Bergen

Masterstudentene ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen er mest fornøyde med studieprogrammet de går på. Det viser studieundersøkelsen Studiebarometeret.

5. Saltstrukturers effekter på petroleumssystemet

Tilstedeværelsen av salt kan ha stor betydning for hvor hydrokarboner dannes og akkumuleres i et sedimentbasseng.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Akademisk skyldfølelse


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: