Mandag 21.6.2021 - Uke 25

Samarbeidspartnere

Klimadebatt, færre søkere til geofag, jordskjelv i Skandinavia, Grønland under isen og fortsatt håp for geotermisk energi. Her er de fem mest leste sakene i april.


530x527 Fig1POPULÆRT OM JORDSKJELV: Artikkelen om Skandinavias kjempejordskjelv av Marie Kløve Keiding falt i smak blant våre lesere. Illustrasjon: Marie Kløve Keiding

Her er de fem mest leste sakene i april:

1. Kort oppholdstid for karbon i atmosfæren - bevis mot menneskeskapte utslipp?

UiO-forskerne Helge Hellevang og Per Aagaard ønsker å avlive en seiglivet myte om at økningen av CO2 i atmosfæren ikke er menneskeskapt. Her er argumentene.

2. Kraftig nedgang for geofagene

Antall førstevalgsøkere til geofaglige studier i Norge er nesten halvert fra i fjor. Det viser ferske tall fra Samordna opptak.

3. Skandinavias kjempejordskjelv

På slutten av siste istid rystet en rekke voldsomme jordskjelv Skandinavia og skapte forkastninger som ennå i dag setter tydelig preg på landskapet.

4. Grønlandsisen betydning for topografien

Grønland er dekket av tre kilometer tykk is. Hvordan har isen påvirket topografien?

5. Vil ikke avskrive Løvstakken

Prøveboring i Løvstakken i Bergen viser at fjellet er for kaldt til at den geotermiske energien kan utnyttes. Men to forskere er uenig, og mener det ikke har blitt boret dypt nok.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Planer for sommeren


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: