Søndag 5.12.2021 - Uke 48

Samarbeidspartnere

Denne dokumentaren gir deg et godt innblikk i hvordan Yngve Kristoffersens Fram-2020 ekspedisjon ble gjennomført og opplevd, fra vitenskapelig arbeid til gode middager og nærkontakt med isbjørner.


530x354 IsødetAlle bilder: Skjermdump fra dokumentarfilmen.

Ekspedisjonen Fram-2020 har skaffet til veie ny kunnskap om geologien nord for Svalbard. Nå er dokumentaren om ekspedisjonen publisert.

Fram-2020 startet offisielt da professor emeritus ved Universitetet i Bergen (UiB) Yngve Kristoffersen og sjefsgeofysiker i Lundin Energy Jan Erik Lie (som senere byttet plass med Espen Harris) landet på isen med luftputebåten Sabvaaba 15. juli.

Ekspedisjonen skulle i utgangspunktet foregå over fem måneder og drive med isen over Morris Jessup-platået nord for Grønland. Ett år forsinket, og med et redusert ekspedisjonsprogram er den reviderte planen å krysse Yermakplatået nord for Svalbard i løpet av om lag én måned.

I den om lag 30 minutter lange dokumentaren får du et solid innblikk i det vitenskapelige arbeidet, hva vi vet om geologien i Polhavet, hvordan det er å leve på en luftputebåt isolert fra omverdenen og unike opptak av det lokale dyrelivet.

Les mer om ekspedisjonen her

Last ned og se dokumentaren her (NB: Videoen er på 1,8 GB og kan ta noe tid å laste ned)

Ekspedisjonen ble administrert av Institutt for geovitenskap ved UiB og finansielt støttet av Lundin Energy. Øvrige støttespillere er Axxis Geosolutions, Oljedirektoratet og Meteorologisk institutt.

530x301 måleutstyr530x396 isbjørn

530x300 Intro

530x397 middag

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: