Søndag 5.12.2021 - Uke 48

Samarbeidspartnere

En grønn steinalder, utdanner fremtidens digitale geologer, en sommer i isødet, praksisplasser for geofagstudenter og suksess med satellittjeneste.  Dette var de fem mest leste sakene i mars.


530x285 RåstofferPOPULÆR SAK: Teknologiutviklingen leder til behov for stadig nye metaller og mineraler. Illustrasjon: NGU

Her er de fem mest leste sakene i mars:

1. En grønn steinalder i 2058?

For å nå FNs bærekraftmål og gjennomføre det grønne skiftet, trenger vi å øke mineral- og metallproduksjonen betydelig. Det innebærer mer kartlegging og flere gruver.

2. Utdanner fremtidens digitale geologer

Norske universiteter har et ansvar for å sikre at fremtidens geovitere er rustet for den digitale transformasjonen. NTNU er kanskje universitetet som har vært seg dette ansvaret mest bevisst.

3. Sommeren i isødet

Denne dokumentaren gir deg et godt innblikk i hvordan Yngve Kristoffersens Fram-2020 ekspedisjon ble gjennomført og opplevd, fra vitenskapelig arbeid til gode middager og nærkontakt med isbjørner.

530x396 isbjørnSkjermdump fra dokumentarfilmen

4. Tilbyr studenter praksisplass

Denne våren er pilotprosjektet i gang ved Universitetet i Tromsø. Det endelige målet er at alle geofagstudenter i landet skal få tilbud om praksisplass som en del av utdanningsforløpet.

5. Suksess med satellittjeneste

Satellittjenesten InSAR Norge har hjulpet geologer å finne hittil ukjente ustabile fjellpartier. Tjenesten er fritt tilgjengelig for alle.

530x447 RollaBrustinden på Rolla i Troms og Finnmark viser bevegelser på opptil to centimeter per år. Illustrasjon: NGU / InSAR Norge

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: