Søndag 5.12.2021 - Uke 48

Samarbeidspartnere

Norsk meteornettverk har avgrenset området for hvor de mener meteorittene i Lier befinner seg.


530x353 kristiansand 20210724230848 gnomonicMeteoren sett fra Kristiansand. Foto: Norsk meteornettverk

Natt til 25. juli lyste en stor meteor opp nattehimmelen over hele Sør-Norge og i deler av Sverige. Det ble rask avklart at meteoritten (som sannsynligvis har brukket opp i flere deler) falt ned i Finnemarka/Lier-området.

Basert på en rekke kalibrerte kameraopptak har Norsk meteornettverk nå kommet med mer presise anslag for hvor meteorittene kan ha falt ned.

Det gråskraverte området i kartet under regnes som det mest sannsynlige nedfallsområdet, mens den røde ellipsen regnes som et søkeområde som er mindre sikkert, men fortsatt aktuelt.

530x382 kart finnemarkaNorsk meteornettverk har avgrenset det aktuelle søkeområdet for meteoritten(e) som falt ned natt til 25. juli. Kartografi: Norsk meteornettverk/Google Maps

Ved eventuelle funn, regner Norsk meterottnettverk med at de største fragmentene (opptil noen kg) vil ligge i det sørvestlige området.

Om du velger å ta turen til Finnemarka, bør du se etter mørke, avrundede steiner. Om steinen har delt seg, vil innsiden være lys. Noen meteoritter er jernholdige (tunge og magnetiske), men de fleste er steinmeteoritter.

Ved eventuelt funn, ber Norsk meteornettverk om at du tar kontakt med dem eller Naturhistorisk museum for vurdering.

Les mer på Norsk meteornettverk

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: