Mandag 26.7.2021 - Uke 30

Fornøyde studenter

søndag, 08 mars 2015

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde er ikke imponert over studieundersøkelsen Studiebarometeret.

530x349 dicesI følge Albert Einstein trillet ikke Gud terninger. Men det gjør Nokut. Foto: Wikimedia Commons

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) har gjennomført en undersøkelse for å kartlegge hva studenter synes om studiet de går på. Undersøkelsen omfatter 24600 studenter fordelt på 1700 studieprogrammer.

Av disse programmene er 19 geofaglige, hvorav 3 i følge Nokut hadde for liten svarprosent. Man kan diskutere hvor stor svarprosenten bør være for at man kan trekke konklusjoner fra en undersøkelse; selv mener jeg denne bør være på godt over 60.

Kun ett av studieprogrammene kommer i undersøkelsen over denne grensen, som har en gjennomsnittlig svarprosent for geofag på 46. Den totale svarprosenten for alle studieprogam er 42. Dette er etter min mening altfor lavt til at undersøkelsen har nytteverdi.

Lave svarprosenter er noe vi er vant med i vårt system. Men dersom man ikke har en innsamlingsmetodikk som sannsynliggjør over 60 % svar, så bør man la være å gjennomføre undersøkelsen.

Det er godt mulig at Institutt for Geovitenskap, UiB, har landets mest fornøyde masterstudenter, men jeg klarer ikke å lese det ut fra denne undersøkelsen. Dessverre.

Om forfatteren

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde er professor ved Institutt for geovitenskap, Universitetet i Bergen.

E-post: Rolf.Mjelde@geo.uib.no

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Om 20 år


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: