Torsdag 29.10.2020 - Uke 44
logo   144 000 besøkende i 2019

Geoevaluering – igjen

onsdag, 20 juni 2012

Rolf Mjelde

NFR har invitert fagmiljøene til oppfølgning av geoevalueringen. Rolf Mjelde liker ikke tanken på en gjennomgang av doktorgradsutdanningen.

geoevalueringigjenGeoevalueringen skal følges opp.

Evalueringen av grunnleggende forsking innen geofagene ble avsluttet i fjor, og nå har geo-miljøene blitt invitert til å følge denne opp. Brevet fra NFR skisserer en del utfordringer på nasjonalt plan. Punktene som listes er greie nok, og det videre arbeid vil sikkert føre til forbedringer i fagmiljøene.

Jeg stusser imidlertid over det siste punktet: ’Det anbefales at det foretas en gjennomgang av doktorgradsutdanningen innen geofagene med tanke på å få oversikt over fremtidig rekrutteringsbehov innen norsk industri og høyere utdanning.’ Bør man ikke snu på dette og først kartlegge rekrutteringsbehovet og så tilpasse utdanningen etter dette?

Men, siden vi alle vet at oljeindustrien skriker etter alle med geofaglig kompetanse, er det virkelig nødvendig med ytterligere kartlegging av dette rekrutteringsbehovet? Og det må da være en selvfølge at utdanningen innen geofaget tilpasses dette?

Om forfatteren

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde er professor ved Institutt for geovitenskap, Universitetet i Bergen.

E-post: Rolf.Mjelde@geo.uib.no

Skriv en kommentar

Du kommenterer nå kun som gjest. Alternativ innlogging under.

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Ikke veldig spesifikt


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: