Lørdag 26.9.2020 - Uke 39
logo   144 000 besøkende i 2019

Hva skal jeg jobbe med?

mandag, 05 oktober 2015

Mariann Forsberg

Mariann Forsberg er halvveis i geologistudiene, men har fortsatt et hav av muligheter når det gjelder valg av fremtidig yrke.

530x270 bilde2Labarbeid i sedimentologi.

Det er faktisk ikke alltid sånn at selv om man går på en bestemt studieretning så vet man noe mer om hva man vil jobbe som enn da man gikk på videregående.

Personlig er jeg halvveis i et geologistudie der jeg trives godt, men hva skal jeg bli? Det ser jo ut til at jeg mest sannsynlig blir geolog, men innenfor geologi finnes det mange fagfelt.

Jeg kan for eksempel bli maringeolog, kvartærgeolog eller strukturgeolog for å nevne noen klassikere, men jeg må ikke bli noe som ender på ’-log’ heller.

Èn mulighet er å gå inn på en energi- og miljølinje, ta mer matte- og fysikkfag og bli ingeniør.

Kanskje jeg heller vil trives med mer administrativt arbeid i tillegg? Da kan jeg jo ta administrasjon- og ledelsesfag for eksempel, få litt friskt pust i hverdagen.

Eller så kan jeg ta biologifag og jobbe mer rettet mot naturen.

Jeg skal være ærlig å si at jeg har ikke satt meg grundig inn i alle valgmulighetene jeg har, men jeg vet at jeg har nesten like mange alternativer nå som da jeg først søkte på universiteter.

Da jeg var ferdig på videregående var ikke tankene mine realfagsorientert i det hele tatt, men heller instilt på politikk. Det gikk så langt at jeg pakket sakene mine og flyttet inn til en fransk familie i Sveits for å lære fransk så jeg kunne gå på et universitet jeg hadde sett meg ut i Paris.

Det ble fort klart at jeg ikke var så keen på samfunnsfagene allikevel og snuten ble rettet mot geologi, men først måtte jeg tilbake til Norge og ta alle realfagene som jeg ikke hadde tatt på videregående skole.

Så etter ett år i Sveits, ett år i Bergen, to år i Tromsø og nå et semester i Sør-Afrika er jeg ikke veldig mye nærmere å vite hva jeg egentlig ønsker å jobbe som, men til gjengjeld så vet jeg ganske godt at min fremtidige jobb må innebære muligheten for å bo og jobbe på flere steder for at jeg skal være lykkelig.

Da kommer jo det store spørsmålet; hvordan kan jeg kombinere de aspektene jeg liker av geologi med de tingene jeg ønsker å få ut av det fremtidige arbeidslivet mitt? Er det mulig? Er jeg i det hele tatt god nok?

Det er nok en bekymring mange av oss sitter med, spesielt når man ser rundt seg på studiet og legger merke til hvor mange flinke og engasjerte medstudenter man har. Det er tøff konkurranse.

Det er neimen ikke lett det her med å tenke på hva man vil bli, men det haster vel ikke så innmari heller. Kanskje jeg ikke blir geolog en gang, kanskje jeg blir blogger på livstid.

bilde1Tokt på Helmer Hanssen i forbindelse med geofysikk.

Om forfatteren

Mariann Forsberg

Mariann Forsberg

Mariann Forsberg er bachelorstudent ved Institutt for geologi ved Universitetet i Tromsø. I ett år skal hun blogge om sine opplevelser rundt det å være geologistudent.

Kommentarer (1)

 • Synnøve

  Synnøve

  12 October 2015 at 22:24 |
  hei!
  jeg lurer på om mulighetene innenfor geologi fortsatt er store, selv etter nedgangen i oljebransjen? Jeg vurderer å studere geologi selv, og har ikke lyst å jobbe innenfor olje, men er usikker på om jeg vil kunne få jobb etter endt utdanning.

  Mvh
  Synnøve

  Svar

Skriv en kommentar

Du kommenterer nå kun som gjest. Alternativ innlogging under.

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Koffeinkø


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: