Lørdag 26.9.2020 - Uke 39
logo   144 000 besøkende i 2019

Ingen grunn til bekymring

torsdag, 15 oktober 2015

Mariann Forsberg

Mariann Forsberg valgte bort realfag på videregående skole. Nå nærmer det seg eksamen i optisk mineralogi og petrografi.

530x431 2Jobbe jobbe!

Det er uhyre lett å fortelle dere om hvordan det gikk med realfag på videregående, for jeg tok ingen. Realfag holdt absolutt ingen interesse for meg da jeg var tenåring.

Sosialantropologi og engelsk litteratur var mye mer tiltrekkende fag, der hele skoletimer kunne gå til diskusjoner. Jeg elsker å prate.

Realfag var for nøkternt, for behersket.

Heldigvis er det ikke en stor hindring for vår generasjon å ombestemme seg.

Jeg trivdes med fagene jeg tok på videregående, og da et helt år gikk med på å ta matematikk og kjemi trivdes jeg med det óg. Tenk så flott vi har det i Norge med alle mulighetene. Det er aldri for sent sier man, og jaggu stemmer det.

Her hvor jeg tilbringer semesteret i Sør-Afrika anses det som negativt å ta et friår, for å ikke snakke om tre. Studentene her får pent beskjed av sine foreldre om å komme seg på universitetet eller ut i jobb.

Friår er for de som ikke har noen fremtidsplaner har jeg blitt fortalt. Det er vel egentlig det det er i Norge også, vi synes bare ikke at det er så negativt. Ting ordner seg jo som regel etter hvert.

Så selv om man ikke tar realfag på videregående, eller ikke gjør det spesielt bra, er det ingen grunn til bekymring.

Man kan alltids ta det senere, og heldigvis er Norge et land der det ikke er mye stigma rundt det å måtte gjøre noe på nytt for å få det til, og på universitetet vil man også oppleve at ikke alt går etter planen på første forsøk.

De kommende ukene er ganske spennende for meg, da semesteret mitt her begynner å ta slutt.

530x298 1Mikroskopilabben i Stellenbosch

Neste mandag har jeg allerede min første eksamen i faget ”Optical mineralogy and petrography”. Dette er et fascinerende, men krevende fag.

I Norge har jeg bare hatt teoretiske eksamner, så det skal bli gøy med en praktisk eksamen.

Da gjelder det å identifisere mineraler fra deres optiske egenskaper, se om de har gjennomgått noen endringer og hvordan de ligger i forhold til hverandre, og til slutt prøve å finne ut av hva slags stein er egentlig dette?

Jeg grugleder meg!

530x392 3To forskjellige bergarter sett gjennom mikroskop med krysspolarisert lys. Steiner kan være veldig vakre!

Om forfatteren

Mariann Forsberg

Mariann Forsberg

Mariann Forsberg er bachelorstudent ved Institutt for geologi ved Universitetet i Tromsø. I ett år skal hun blogge om sine opplevelser rundt det å være geologistudent.

Skriv en kommentar

Du kommenterer nå kun som gjest. Alternativ innlogging under.

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Koffeinkø


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: