Søndag 29.11.2020 - Uke 48
logo   144 000 besøkende i 2019

Satse nasjonalt eller internasjonalt?

tirsdag, 11 september 2012

Henrik Svensen

Satse nasjonalt eller internasjonalt?

De store geofagkonferansene trekker norske forskere ut av landet. Henrik Svensen forteller hvorfor det er viktig å også delta på de norske konferansene som Vinterkonferansen i Oslo i 2013.

De store konferansene innen geofaget, som EGU og AGU, trekker mange forskere fra Norge. Det kan fort bli en vane med en tur til Wien på våren og San Francisco rett før jul. Det er viktig med impulser utenifra.

Selv skal jeg til Sør-Afrika på konferanse i oktober (om subvulkanske intrusiver) der flere fra Volcanic Basin Petroleum Research (VBPR) og PGP (UiO) er med som arrangører. Det blir en relativt liten konferanse for spesialister, og står således i kontrast til den enorme bredden blant de store konferansene.

Den neste norske konferansen som dekker hele geomiljøet er Vinterkonferansen og går av stabelen i Oslo 8.-10. januar 2013. Orker du både AGU og Vinterkonferansen, eller prioriterer du AGU? Jeg velger Vinterkonferansen.

Fordeler:

1) Kort reise sammenlignet med de store konferansene

2) Hvor skal man ellers treffe norske geologer?

3) Oppdatering på hva som foregår både innen fastlandsgeologien og på sokkelen (og mange studentpresentasjoner).

Ulemper: Kanskje er du den eneste innen ditt fagfelt i Norge.

Fagmiljøet i Norge er ganske begrenset når det kommer til antall forskere og studenter, i alle fall innen mange felt. Derfor er det desto viktige at mange velger seg denne konferansen. Det kan bidra til mer nasjonalt samarbeid, særlig mellom universitetsmiljøene.

Tematisk sett er konferansen delt inn i syv hovedgrupper. Det er opp til deg å bidra til at sesjonene blir mange og interessante. For tiden jobber konferansekomiteen med å invitere foredragsholdere. Det du må gjøre er å skrive et sammendrag og sende det inn før fristen 1. oktober.

Vi sees i Oslo.

Om forfatteren

Henrik Svensen

Henrik Svensen

Henrik Svensen er seniorforsker ved Senter for Jordens utvikling og dynamikk (CEED).

E-post: henrik.svensen@mn.uio.no

Skriv en kommentar

Du kommenterer nå kun som gjest. Alternativ innlogging under.

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 En tydelig trend


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: