Mandag 1.3.2021 - Uke 09

Svalexevaluering

torsdag, 22 november 2012

Rolf Mjelde

Været har tilbakevirkende kraft, konkluderer Rolf Mjelde i dette innlegget.

530x350 svalexevalueringSVALEX; høstens vakreste eventyr. Foto: Hans Arne Nakrem

SVALEX er et feltkurs på Svalbard med ca 90 studenter innen fagfeltene petroleumsgeologi, petroleumsgeofysikk og petroleumsteknologi fra NTNU, UiS, UiO, UiB og UiT. Kurset, som er koordinert av NTNU og finansiert av Statoil, ble tidlig i høst gjennomført for ellevte gang.

Slike kompliserte kurs må nødvendigvis avsluttes med en evaluering, der studentene får anledning til å komme med tilbakemeldinger. Av årets evaluering kan vi trekke tre konklusjoner; 1) Studentene var mindre tilfreds enn tidligere med en bestemt programvare; naturlig nok, siden vi fokuserte mindre på dette verktøyet i år. 2) Kursets webside er ikke god nok. 3) Studentene var godt fornøyd med alle øvrige komponenter i kurset.

En annen interessant observasjon er at andelen studenter som var 100 % fornøyd (karakter 6) gikk ned fra i fjor, og den andelen studenter som var nesten helt fornøyd (karakter 5) gikk tilsvarende opp. Andelen studenter som gikk ned fra 6 til 5 var 10-15%, og dette gjaldt samtlige av evalueringens 23 spørsmål. Her står vi altså ovenfor en faktor som skjærer gjennom studentenes oppfatning, enten det gjelder ulike grupper lærere, ulike undervisningsmetoder, ulike undervisningsplattformer (i felt eller på UNIS), informasjonsflyt, HMS eller egen studentgruppe.

Den styrende faktoren i dette er mest sannsynlig været, som var fantastisk i fjor og midt på treet i år. Det mest interessante er at den litt mindre fornøydheten også kommer til uttrykk i hvordan studentene vurderte forkurset, som ble avviklet nesten et halvt år i forveien. Sinnsstemningen til studentene under evalueringen på Svalbard, litt påvirket av været gjennom uken, er altså med på å sette farge på vurderingen av en for lengst avsluttet aktivitet.

Av dette kan vi konkludere at været har tilbakevirkende kraft og at øvrige evalueringer av høstens kurs, som ved universitetene er like rundt hjørnet, bør gjennomføres i en eim av pepperkaker og rødvin.

Om forfatteren

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde er professor ved Institutt for geovitenskap, Universitetet i Bergen.

E-post: Rolf.Mjelde@geo.uib.no

Skriv en kommentar

Du kommenterer nå kun som gjest. Alternativ innlogging under.

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Ikke klar


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: