Torsdag 29.10.2020 - Uke 44
logo   144 000 besøkende i 2019

Tåkefyrster

onsdag, 20 mars 2013

Rolf Mjelde

Akademiaavtalen mellom Statoil og universitetene skal nå forlenges, og Rolf Mjelde mener det er viktig at denne fortsatt forankres i Mat.Nat.

530x371 freudSandsteinens psykologi; kan Sigmund Freud hjelpe Statoil å finne olje? Foto: Wikimedia Commons

I en tid da UiB internt ikke satser på annet enn breddeforskning, er de fleste instituttene ved Mat.Nat.Fak. (MN) kritisk avhengig av tilførsel av eksterne midler for å kunne utføre god forskning. Akademiaavtalen med Statoil er et svært viktig bidrag i så måte.

Avtalen skal nå forlenges ut 2018, og i dag avholdes et strategiseminar på UiB der avtalens innhold skal diskuteres. Et spesielt trekk denne gang er at halvparten av UiBs tid på seminaret er tildelt andre fakulteter enn MN, etter ønske fra rektor.

Statoil har helt klart behov for kompetanse utover det som tilbys ved MN, men har smertelig erfart hva som skjer dersom andre fagområder får for stor plass i beslutningskjeden. Statoil tok i sin tid konsekvensen av dette, fikk en geolog inn i konsernledelsen, og vips var selskapet tilbake på vinnersporet og gjorde en rekke store funn.

Jeg har tiltro til at Statoils flinke kvinner og menn skjønner at kjernekompetansen de trenger ved UiB finnes ved MN, og at dette vil bli forankret også i universitetsledelsen når ny rektor er på plass til høsten.

Statoil øker ikke funnraten ved å bruke ressurser på universitetets tåkefyrster.

Om forfatteren

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde

Rolf Mjelde er professor ved Institutt for geovitenskap, Universitetet i Bergen.

E-post: Rolf.Mjelde@geo.uib.no

Skriv en kommentar

Du kommenterer nå kun som gjest. Alternativ innlogging under.

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Ikke veldig spesifikt


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: