Mandag 26.7.2021 - Uke 30

Tektonikk til folket

onsdag, 23 september 2015

Ronny Setså

Denne sommeren sikret geoforskning.no geofaglig grunnforskning spalteplass i et av landets største medier. Kan du huske sist gang du leste om tektonikk i avisa, spør Ronny Setså.

530x374 Skjermdump AP Viten18. juni kom vinnerbidraget fra formidlingskonkurransen vår på trykk i Aftenposten, både på papir og på nett. Illustrasjon: Skjermdump fra aftenposten.no

Torsdag 18. juni kunne det norske folk lese om tektonikk og dannelsen av Atlanterhavet i Aftenposten på nett og på papir.

Det er vi stolte av, for dette var vårt initiativ.

Det var nemlig gjennom vår formidlingskonkurranse, som vi holdt i samarbeid med landets geofaglige institutter og Aftenposten Viten, at vi denne våren oppmuntret norske geovitere til å formidle sin forskning til omverdenen gjennom oss.

Resultatet ble elleve artikler om alt fra morener og permafrost, via geotermisk energi og gasshydrater til mineraler på Mars og bruk av medisinsk teknologi til geofaglig forskning.

Vinnerbidraget var på forhånd lovet spalteplass i et av landets største aviser, og det var Kjetil Indrevær, postdoktor ved Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo, som skulle få denne æren.

Juryen som kåret vinnerbidraget bestod, foruten vår redaksjon, av lederne ved landets geofaglige institutter og en representant fra Aftenposten Viten.

Denne unike sammensetningen av jurymedlemmer sikret at bidraget som ble kåret som vinner holdt et høyt faglig nivå, samtidig som det var skrevet i en engasjerende, populærvitenskapelig form.

Flere erfarne geologer valgte å dele sine forskningsresultater gjennom oss, men de fleste bidragene ble skrevet av unge forskere. Vi håper og tror at formidlingskonkurransen var en nyttig erfaring som de kan ta med seg videre i karrierene sine.

Like viktig er det at vi var med på å sikre geofaglig grunnforskning spalteplass i et av landets største medier. Kan du huske sist gang du leste om tektonikk i avisa?

Geoforskning.no skal være geofagmiljøenes «informasjonskanal» og formidler viktige resultater, meninger og ideer, både innad i miljøene og til omverdenen.

Denne jobben har vi gjort i snart fire år, og denne jobben skal vi fortsette å gjøre i årene som kommer.

Om forfatteren

Ronny Setså

Ronny Setså

Ronny Setså er geolog og redaktør for geoforskning.no.

E-post: ronny@geo.as

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Om 20 år


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: