Mandag 26.7.2021 - Uke 30

Samarbeidspartnere

250x166 Svalbard Fotograf Hermann M Weiss 0510

GEOPROFIL Hans Arne Nakrem svarer aldri nei på forespørsler om å formidle. Dermed har han opp gjennom sin karriere spredt kunnskap og entusiasme om steiner og dinosaurer til barn og voksne både gjennom fjernsyn, radio, på museet og ved ulike utendørsarrangementer.

250x166 Markvard Sellevoll

AKTUELT Tidligere UiB-professor Markvard Sellevoll har blant annet bidratt betydelig til oppbyggingen av geofysikk som fag i Norge, inkludert utforskingen av kontinentalsokkelen og arbeidet som ledet til NORSAR.

250x166 Smelror inne

GEOPROFIL Tidligere leder i NGU Morten Smelror framholder mer kartlegging til lands og til vanns, forskning og økt internasjonalt engasjement som merkesaker.

250x166 Jansen alternativt bilde

GEOPROFIL Gjennom en livslang karriere har Eystein Jansen bidratt til ny og relevant kunnskap om tidligere tiders klima og stått bak etableringen av ny forskningsinfrastruktur.

250x166 Smelror inne

GEOPROFIL Tidligere leder i NGU Morten Smelror framholder mer kartlegging til lands og til vanns, forskning og økt internasjonalt engasjement som merkesaker. Som engasjert formidler har han satt det grønne skiftet på dagsordenen og understreket betydningen av mineralleting – og utvinning.

250x166 forwick

GEOPROFIL Matthias Forwick er en ekte utendørsgeolog som trives best i fjorder og polare strøk. I fjor høst ble han leder for et institutt som gjennomgår store endringer og sterk vekst.

250x166 Lycke

GEOPROFIL Med omfattende erfaring fra industrien skal Anne Strømmen Lycke sørge for at NORSAR-forskernes ideer blir kommersialisert til produkter som kommer industrien og samfunnet til gode.

250x166 B

GEOPROFIL Brit Lisa Skjelkvåle har overtatt sjefsstolen ved Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo. Ett av hennes mål som leder er å legge til rette for mindre byråkrati for forskerne.

250x166 dahle1

GEOPROFIL Som seismolog har Anders Dahle bevitnet globale hendelser som har fått bakken til å ryste. Som leder har han jobbet for innovasjon og fremdrift med stort hell.

 

250x166 Trond Torsvik

GEOPROFIL Ambisjonen er å jobbe frem en helhetlig teori som forteller hvordan mantelprosesser driver jordplatenes bevegelser og har forårsaket storskala vulkanisme og globale miljøkatastrofer opp gjennom Jordas historie. Men han skjønner ikke hvorfor vi har fjell her i landet.

250x166 andresen

GEOPROFIL Med sitt matematiske talent omfavnet han numerisk modellering anvendt på geotekniske problemstillinger. Med sin hang til frihet søker han mot geologien.

 

250x166 karlsrud smallGEOPROFIL Kjell Karlsrud ventet med å ta en doktorgrad til han hadde masser av erfaring. Avhandlingen oppsummerer et langt ingeniørlivs kunnskap om peler, fundamentering og vanskelige grunnforhold.

 

250x166 hf feltGEOPROFIL Haakon Fossen slutter ikke å la seg forbløffe av naturen. Han mener det har vært en nødvendig drivkraft for å bli en god forsker og formidler.

 

 

250x166 11anders elverhi

GEOPROFIL Forskningsdekan og geolog Anders Elverhøi har en stor ambisjon. Han vil gjøre Universitetet i Oslo ledende på energiforskning over de neste ti årene.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Om 20 år


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: