Søndag 5.12.2021 - Uke 48

Samarbeidspartnere

Masterstudentene ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen er mest fornøyde med studieprogrammet de går på. Det viser studieundersøkelsen Studiebarometeret.


530x326 RealfagbyggetMasterstudentene ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen var mest fornøyde med studieprogrammet sitt i 2014. De ga 4,8 av 5 mulige poeng. Her ved Realfagbygget. Foto: Ronny Setså

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) har igjen kartlagt hva studenter synes om studiet de går på. 24 600 studenter fordelt på 1 700 studieprogrammer har sagt sin mening, og undersøkelsen er offentliggjort på Studiebarometeret.no.

Studiebarometeret har listet opp 19 geofaglige studieprogram i landet. Noen av programmene hadde for få respondenter under undersøkelsen, mens 16 av studieprogrammene er listet opp i tabellen under.

Studentene ble blant annet bedt om å svare på hvor fornøyde de alt i alt var med studieprogrammet de gikk på.

530x403 tabellTabellen viser hvor fornøyde geofagstudentene er med studieprogrammet sitt. Det var mulig å gi maksimalt 5 poeng. Kilde: Nokut

Ut ifra tabellen kan det leses at det er studentene ved masterstudiene ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen (UiB) som er mest fornøyde med studieprogrammet de går på med en score på 4,8 av 5 mulige poeng.

Dette er tett etterfulgt av bachelorprogrammet i geomatikk ved Høgskolen i Gjøvik (HiG), der studentene ga en score på 4,7 poeng.

Masterstudentene ved Institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk ved NTNU ga sitt studieprogram 4,6 poeng.

Det fjerde beste studieprogrammet er Geologi og geofare (bachelor) ved Høgskulen i Sogn og Fjordane (HiSF), der studentene ga 4,5 poeng.

Gjennomsnittet for både bachelor- og masterstudiene er 4,2 poeng.

Undersøkelsen gir ikke et fullstendig bilde av geofagstudiene i landet ettersom flere av studiene hadde for få respondenter. Relativt lave svarprosenter (26 prosent og oppover) kan også være en feilkilde for studieprogrammene som er omtalt i denne artikkelen.

LES OGSÅ: Studerer 49 timer i uken

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: