Onsdag 23.9.2020 - Uke 39
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Regjeringen har i statsbudsjettet for 2015 foreslått å bevilge 20 millioner kroner til geofysisk kartlegging i Nord-Norge og 10 millioner kroner til kartleggingsprogrammet i Sør-Norge.


530x391 minnMineralkartleggingen i Norge skal fortsette. Foto: NGU

180 Morten Smelror 2- Vi er glade for at prosjektet videreføres. Det gir oss mulighet til å «tette hull» i kartene våre, og vi vil få et bedre innblikk i hva de geofysiske undersøkelsene viser om forhold under bakkenivå, sier Morten Smelror, administrerende direktør i Norges geologiske undersøkelse (NGU).

Morten Smelror er administrerende direktør i NGU. Foto: Halfdan Carstens

Regjeringen har foreslått å bevilge 20 millioner kroner til videreføring av den geofysiske kartleggingen av mineralressurser i Nord-Norge (MINN) i regi av NGU.

Det er fem millioner kroner mindre enn i 2014.

MINN-prosjektet, har gått siden 2011 og avsluttes i år. Med dagens bevilgning på statsbudsjettet, kan neste fase av kartleggingen i Nord-Norge starte, skriver NGU.

Videre ønsker regjeringen å bevilge 10 millioner kroner til å fortsette det geofysiske kartleggingsprogrammet for Sør-Norge (Mineralressurser i Sør-Norge, MINS).

180 Monica Maeland farge trykk - Mineralnæringen har et potensial for vekst, økt verdiskaping og nye arbeidsplasser i hele landet. Det kan vi bare utløse dersom vi finner nye mineralressurser som det kan være lønnsomt å utvinne, sier næringsminister Monica Mæland.

Næringsmininster Monica Mæland har stor tro på NGUs kartlegging av landets mineralressurser. Foto: Hans Jørgen Brun

Les mer hos NGU

 

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Seminarsnacks


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: