Tirsdag 30.11.2021 - Uke 48

Samarbeidspartnere

Damp

Krafla nord på Island er det eneste stedet i verden der vi har boret inn i magma under bakken og dermed presist kjenner til magmakammerets beliggenhet. Det vil forskere utnytte.

Torres cut

Automatisert prosessering av brønnloggdata i kombinasjon med en nyutviklet database gjør at letegeologene raskere og mer effektivt kan tolke geologien i brønner.

GeoTermos under bygging Drammen Eiendom KF

GeoTermos - et konsept for å bruke undergrunnen som et termisk batteri – ble nominert til Byggenæringens Innovasjonspris 2021.

Alberts cut

Kunstig intelligens har de seneste årene blitt et viktig verktøy for automatisk tolkning av seismikk. Nå får datamaskinene bryne seg på inkonformiteter.

Kraftverket Store Norske Svalbard.png.pagespeed.ce.NkNM7jNLGY

Et pilotprosjekt skal utrede om den nye folkehøyskolen i Longyearbyen kan varmes opp av dyp jordvarme. Om prosjektet viser seg lønnsomt, kan Svalbard på sikt få flere geotermiske brønner.

Hellisheiði

Et forskningsprosjekt på Island har demonstrert at CO2 kan lagres og mineraliseres samtidig som geotermisk energi hentes opp.

Reykjanes

Island dekker mesteparten av energibehovet sitt fra geotermisk energi. Forskning og teknologiske fremskritt leder energibrønnene stadig nærmere de virkelig høye temperaturene nær magmaen.

250x166 studenter

Lundin Energy Norway og Norsk Petroleumsforening arrangerer konkurranse rettet mot studenter. Målet er å få nye ideer som kan gjøre petroleumsbransjen mer effektiv, trygg, lønnsom og miljøvennlig.

250x166 Energipeler

NGI deltar i et forskningsprosjekt på energipeler, en type fundamentering som også kan lagre og utvinne varme fra løsmasser.

250x166 Seljebotn

Det handler om kunnskap og forståelse, men like mye om vilje til å lete, mener letedirektøren.

250x166 svalbard 3394874 960 720

I Longyearbyen er det termiske behovet lagt større enn det elektriske. Store Norske, UNIS og GTML skal utrede dyp bergvarme for et nytt bygg.

250x166 Bilde1

VITEN Naturlig hydrogengass representerer en helt ren, karbonfri energikilde. Lite forskning har blitt gjort på gassen rolle i geologiske prosesser og hvor store forekomster som kan finnes i dypet.

250x166 Utbyggingsgrop

Vindkraftutbyggeren Falck Renewables Vind AS møtte på problemer da gravemaskinene ikke klarte å finne fast fjell på Stadt.

250x166 Maksimov cut

Porøse kalksteiner kan utgjøre en risiko ved boring. Et pågående prosjekt ved NTNU og Lundin Energy Norway jakter nye løsninger som inkluderer smart bruk av sanntidsdata.

250x166 Brønn

VITEN Husholdninger, offentlige bygg og samfunnet kan oppnå store besparelser ved å utnytte den lille temperaturforskjellen som eksisterer mellom jordoverflaten og undergrunnen.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

200 ledige stillingerb

 

200 Fortell om din forskning


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: