Torsdag 29.10.2020 - Uke 44
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Institutt for miljø og naturvitenskap ved Høgskulen på Vestlandet har lansert kurset Overvaking av ustabile fjellsider. Mastergradskurset finner sted 3. – 7. juni.


530x397 Joasetebergi Flaam oversiktsfotoJoasetebergi beveger seg opp mot 1 cm i året og er en del av det ustabile fjellpartiet Stampa. Foto: Tanja Marie Gjerde

Institutt for miljø og naturvitenskap ved Høgskulen på Vestlandet har utviklet et nytt kurs for alle landets geofagstudenter som har fullført bachelorgrad.

Kurset heter Overvaking av ustabile fjellsider og finner sted i Sogndal den første uken i juni. Undervisningen består av forelesninger, felttur og oppgaveløsning med presentasjon. Språket er norsk.

- Jeg tror kurset kan være aktuelt for mange geo-studenter eller andre som har lyst til å videreutdanne seg innen geofarer, overvåkning og skredproblematikk, forteller Stein Bondevik, kursansvarlig og professor ved instituttet.

Feltturen går til det ustabile fjellpartiet «Stampa» - Joasetebergi mellom Aurland og Flåm. Området overvåkes 24/7 av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) med en rekke ulike instrumenter, som studentene får inspisere i felten. Geologer fra NVE følger med på feltturen, og skal også gi flere av forelesningene.

Studentene vil blant annet lære om geologiske forhold og modeller som forklarer bevegelsen til ustabile fjellpartier, om relevante instrumenter som brukes til overvåkning og tolkning av innsamlede data.

Eksamen er todelt (skrive en populærvitenskapelig artikkel og skriftlig eksamen) og finner sted i august.

Søknadsfristen for kurset er 15. april.

Les mer om kurset her

530x311 IMG 2429Joasetebergi er ca. 280 000 m3 og er klassifisert som et høyrisikoobjekt. Legg merke til en modig student helt til venstre i bildet. Foto: Tanja Marie Gjerde

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Ikke veldig spesifikt


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: