Mandag 21.9.2020 - Uke 39
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Geofarer vil utgjøre en trussel i overskuelig fremtid. Forskningen ved International Centre for Geohazards har gjort oss bedre rustet til å forstå og håndtere risikoen, mener leder Farrokh Nadim.


530x353 nadim1Farrokh Nadim er leder ved International Centre for Geohazards (ICG). Foto: Ronny Setså

- Geofarer er hendelser forårsaket av geologiske prosesser som kan utgjøre en trussel for mennesker, miljø eller infrastruktur. Dette inkluderer vulkanutbrudd, flom, jordskjelv, skred og tsunamier, opplyser Farrokh Nadim, leder ved International Centre for Geohazards (ICG).

Senteret opereres av Norges Geotekniske Institutt med Norges geologiske undersøkelse, NORSAR, NTNU og Universitetet i Oslo som samarbeidspartnere.

Ved ICG har forskningen vært konsentrert om jordskjelv, skred og tsunamier. Målet er å redusere risikoen for menneskelige og materielle tap. Dette har i følge Nadim blitt gjort ved å forbedre kunnskapen om fenomenene, men også ved å utforske strategier for formidling av risiko til allmennheten og beslutningstakerne.

Små steg fremover

530x368 Tsunami Japan 2011Geofarer vil utgjøre en trussel i overskuelig fremtid. ICG har bidratt til bedre forståelse og håndtering av risikoen. Her fra Japan etter jordskjelvet og den påfølgende tsunamien 11. mars 2011. Foto: ICG.

ICG tilhører første generasjon SFF-sentre, og ved tiårsjubileet ved årsskiftet vil ordningen ved senteret avvikles. Nadim mener ICG i løpet av perioden har lykkes i å nå målene sine.

- Vi har oppnådd stadig bedre forståelse av prosessene bak geofarene, fremholder han.

Nadim påpeker samtidig at forskningen tar små steg fremover, og at geofarer vil fortsette å utgjøre en trussel i overskuelig fremtid.

- Vi må ha realistiske ambisjoner. Naturkatastrofer kan ikke forhindres. Men vi har hele tiden bidratt til å redusere risikoen for betydelige skader, og bedre håndtering når ulykken først er ute, hevder Nadim.

Merkevaren lever videre

ICG har de siste ti årene bygget seg opp til å bli et velkjent forskningssenter. Senteret har ledet eller vært deltaker i flere internasjonale prosjekter, og regnes som en attraktiv samarbeidspartner. I følge Nadim er det derfor ønskelig at samarbeidet skal fortsette etter endt SFF-periode.

- ICG har blitt en merkevare vi er stolte av. Forskningssamarbeidet kommer til å bestå, men aktivitetsnivået blir noe redusert, avslutter Farrokh Nadim.

Nestleder i ICG Bjørn Kalsnes vil holde et oppsummerende foredrag om ICGs aktiviteter som SFF-senter under Vinterkonferansen i Oslo 8. januar 2013.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Seminarsnacks


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: