Fredag 24.1.2020 - Uke 04
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Tverrfaglighet og et bredt nettverk har vært viktig for å bygge opp International Centre for Geohazards som et ledende senter, mener leder Farrokh Nadim.


530x353 nadim1Farrokh Nadim er leder ved forskningssenteret International Centre for Geohazards. Foto: Ronny Setså

- Vi forsøker å løse utfordringer innen geofarer gjennom bredt og internasjonalt samarbeid, fremholder Farrokh Nadim, leder ved International Centre for Geohazards (ICG).

Senteret opereres av Norges Geotekniske Institutt med Norges geologiske undersøkelse, NORSAR, NTNU og Universitetet i Oslo som samarbeidspartnere. Mye av finansieringen har kommet fra Norges forskningsråd gjennom ordningen Senter for fremragende forskning (SFF).

Målet for ICG er å forbedre kunnskapen om de ulike geofarene for å tegne opp strategier som kan redusere skader for samfunnet og individer. Forskningen er rettet mot jordskjelv, skred og tsunamier, samt håndtering og formidling av risiko relatert til geofarer.

Involvert i internasjonale prosjekter

530x288 Safeland1International Centre for Geohazards er involvert i en rekke internasjonale prosjekter. Senteret er blant annet koordinator og ansvarlig for EU-prosjektet Safeland som tar for seg skredfare i Europa. Foto: Safeland / NGI

ICG har de siste ti årene bygget seg opp til å bli et velkjent forskningssenter, både nasjonalt og internasjonalt. Senteret har ledet eller vært deltaker i flere EU-prosjekter, og regnes som en attraktiv samarbeidspartner. ICG er blant annet koordinator og ansvarlig for prosjektet Safeland.

- Safeland er det største enkeltprosjektet om naturskader i Europa som noen gang har blitt finansiert. Vi er svært stolte over å være koordinator for dette, sier Nadim.

Safeland er et integrert europeisk prosjekt som belyser utfordringene rundt skredfare i Europa. 27 partnere fra 12 land er deltakere i prosjektet som tar for seg alt fra geologiske og bergmekaniske aspekter til politikk og økonomi.

ICG samarbeider også med FN-organisasjonen International Strategy for Disaster Reduction (ISDR) som er basert i Genève i Sveits. Annethvert år rapporterer ISDR status for håndtering og reduksjon av risiko fra geofarer globalt. ICG har bidratt med sin kompetanse om skred og tsunamier til ISDRs rapporter, også for den kommende rapporten i 2013.

LES OGSÅ: Færre dødsfall med demokrati

Nødvendig med tverrfaglighet

Nadim mener prosjekter som går bredt og tverrfaglig er nødvendige for å kunne løse utfordringene innen geofarer.  

- De siste 50 årene har vitenskapelig forskning blitt stadig mer spesialisert og fokusert. Skal de store utfordringene løses, må det tenkes helhetlig og arbeides på tvers av fagdisipliner, hevder Nadim.

Han mener viktigheten av SFF-ordningen ikke kan undervurderes når det kommer til tverrfaglighet. Også innad i ICG jobbes det på tvers av fagdisipliner.

- ICG består av fem forskjellige partnere med hver sin unike ekspertise. Det betyr at vi ser på de samme problemstillingene fra fem synsvinkler. Det har vært verdifullt, avslutter Farrokh Nadim.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 513 b


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: