Onsdag 3.6.2020 - Uke 23
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

MAREANO-programmet leverer data, kart og formidling av god standard, men kan bli bedre på blant annet utveksling og bruk av data. Det er blant konklusjonene i en ny evaluering.


530x393 kvaløyaHavbunnskart av kontinentalsokkelen vest for Kvaløya i Troms. Illustrasjon: MAREANO

MAREANO produserer og leverer dataprodukter, kart og formidlingsmaterial av god vitenskapelig standard og etter programmets egne målsettinger.

Det er blant konklusjonene til Det internasjonale rådet for havforskning (ICES), som nylig evaluerte det norske havkartleggingsprogrammet. Evalueringen ble bestilt av programmets styringsgruppe.

- Det var viktig for oss å få en uavhengig og internasjonal evaluering av arbeidet som er gjort til nå gjennom MAREANO, sier Johan H. Williams, fagdirektør i Nærings- og fiskeridepartementet og leder av styringsgruppen i en pressemelding.

- Norge har brukt nesten én milliard kroner på dette programmet de siste ti årene, og dermed er det også avgjørende at programmet går i riktig retning.

Evalueringen viser videre at MAREANOs eksterne kommunikasjon av resultater, både med hensyn på produkter og målgrupper, fungerer godt.

LES OGSÅ: Et hav av kunnskap

Samtidig påpeker evalueringsrapporten at den interne kommunikasjonen og datautvekslingen har forbedringspotensial, og at standarden for datalagring bør utvikles videre.

Forskningsprogrammet MAREANO kartlegger dybde, bunnforhold, biologisk mangfold, naturtyper og forurensning i sedimenter i norsk havområder.

Den daglige faglige driften utføres av Havforskningsinstituttet, Norges geologiske undersøkelse og Sjødivisjonen i Kartverket. Programmet finansieres av Nærings- og fiskeridepartementet og Klima- og miljødepartementet gjennom bevilgninger over statsbudsjettet.

Les hele rapporten her

530x680 kartKartet viser undersøkte områder og områder for fremtidig kartlegging. Illustrasjon: MAREANO, via ICES evalueringsrapport

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0620


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: