Torsdag 9.7.2020 - Uke 28
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Institutt for geovitenskap ved UiT skal tilby kurs for byggmestere og -ledere i Troms. Målet er økt geofaglig kompetanse i byggenæringen.


530x391 ForwickInstitutt for geovitenskap, her ved leder Matthias Forwick, skal denne våren tilby kurs for byggenæringen. Foto: Ronny Setså

Denne våren skal fagfolk fra byggenæringen tilbake på «skolebenken» og lære mer om blant annet kvartærgeologi og geoteknikk ved Institutt for geovitenskap (IG) ved UiT Norges arktiske universitet i Tromsø.

- Kursdeltakerne vil få en innføring i kvartærgeologi med hovedvekt på å lese terreng og byggegroper. Det vil også undervises i geoteknikk og fundamenteringsmetoder, samt prosjektering og prosjekteringsledelse, forteller Matthias Forwick, leder ved IG.

Samarbeidsprosjektet mellom IG og Byggmesterforbundet er finansiert gjennom Fylkeskommunalt næringsfond.

Målet er å utvikle en videreutdanning for å øke kompetansen i byggenæringen slik at byggmestere og faglige mellomledere kan ta kvalifiserte beslutninger i sine byggeprosesser.

Instituttet står som ansvarlig for kurset, men det er Kjell Skog, byggmester og styremedlem i Byggenæringens landsforening (BNL), som var drivkraften bak søknaden.

- Kurset er nå under planlegging, og det skal fokusere på utførelse. Dermed er det først og fremst rettet mot ledere og mellomledere i byggebransjen, sier Skog.

Ifølge Forwick vil kurset vare frem til høsten, og gjennom sommeren skal det gjennomføres flere ekskursjoner.

Fylkesrådet i Troms har innvilget 913 000 kroner til IG for prosjektet. Kursutviklingen og gjennomføringen skjer i nært samarbeid med Institutt for bygg, energi og materialteknologi ved UiT i Narvik.

Kjell Skog er tilknyttet IG som seniorrådgiver finansiert gjennom VRI Troms-ordningen (Virkemidler for regional FoU og innovasjon) som skal fremme samarbeidet mellom næringslivet og forskningsmiljøene.

Instituttet har de siste årene ansatt flere personer fra næringslivet som følge av VRI-ordningen, blant annet Frode Nilsen fra anleggsbedriften Leonhard Nilsen & Sønner og Kjell Are Vassmyr fra Aker Solutions.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0720


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: