Fredag 22.1.2021 - Uke 03
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

Trond Torsvik ble tildelt Fridtjof Nansens belønning for fremragende forskning innen geofysikk.


ForskningslederneBildet er tatt under den offisielle åpningen av CEED: Fra venstre: Reidar Trønnes, Henrik Svensen, Abigail Bull-Aller, Trond Torsvik, Carmen Gaina, Pavel Dubrovin og Stephanie Werner. Klikk for større bilde. Foto: Ronny Setså

Professor Trond Torsvik ved Institutt for geofag og Senter for Jordens utvikling og dynamikk (CEED) ved Universitetet i Oslo ble tildelt Fridtjof Nansens belønning for fremragende forskning for år 2017 innen realfag og medisin.

Det ble besluttet av styret for Fridtjof Nansens fond til Videnskapens fremme på sitt styremøte 22. mars. Torsvik får prisen for fremragende forskning innen geofysikk.

Komiteens begrunnelse:

Torsvik er en av verdens fremste eksperter når det gjelder jordens geografiske og platetektoniske utvikling gjennom 550 millioner år av jordens historie. Hans fagfelt forsøker å forklare og forutsi hvordan jordskorpen og dens kontinenter beveger seg.

Mest kjent er han kanskje for utviklingen av programvare for analyser av slike bevegelser, programvare Torsvik har gjort tilgjengelig for alle. Torsvik er meget aktiv i internasjonale samarbeidsprosjekter og har mottatt en lang rekke prestisjetunge, internasjonale utmerkelser.

Hans publikasjonsliste er imponerende, med 230 fagfellevurderte artikler, hvorav mange faglig tunge bidrag i prestisjefylte tidsskrifter der han ofte er første- eller siste-forfatter. Han er den mest siterte geofysiker/geolog i Norge. Et nylig funn (Nature, 2010) er det faglige grunnlaget for et Centre of Excellence (CEED) ved Universitet i Oslo, der Torsvik er assisterende direktør.

I tillegg til sin sterke vitenskapelige publikasjonsliste har han skrevet en rekke andre artikler, også populærvitenskapelige, og eksponert seg i TV og radio for å forklare sine funn. Torsvik er ofte invitert som foredragsholder ved de viktigste internasjonale møtene i feltet.

Trond H. Torsvik har gjennom mange år levert fremragende forskning innen sitt fagfelt og har oppnådd fortjent anerkjennelse for dette. Han er høyst kvalifisert til å motta Nansens belønning for fremragende forskning.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Renhold


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: