Lørdag 23.1.2021 - Uke 03

Samarbeidspartnere

NTNU har blitt partner i EIT Raw Materials. Det kan gi mer finansiering, økt rekruttering og nye løsninger.


530x337 Copper wind turbineSamfunnet krever råmaterialer til mange formål, som for eksempel utbygging av fornybar energi, her representert ved vindmøller og solcellepaneler. Foto: eitrawmaterials.eu

I slutten av november ble NTNU kjernepartner i det europeiske initiativet EIT Raw Materials. Initiativet skal styrke innovasjon og utdanning innen råvaresektoren ved blant annet å støtte nye talenter og ideer.

Initiativet til deltakelse ble tatt på rektornivå, og søknadsprosessen har blitt ledet av professor Gabriella Tranell og koordinator Maria Wallin (Institutt for materialvitenskap) med støtte fra Egil Tjåland, leder ved Institutt for geovitenskap og petroleum (IPT).

- For IPT og de øvrige instituttene som driver med forskning relatert til råmaterialer innbærer deltakelsen at vi nå inngår i et stort europeisk nettverk med partnere fra universiteter, forskningsinstitutter og industri over hele Europa, forteller Wallin.

Som partner kan NTNU ifølge Wallin søke om prosjektmidler for oppskalering- og utdanningsprosjekter, motta støtte for virksomhetsskapning, samt delta på alle arrangementer innen EIT Raw Materials.

- Dette vil gjøre NTNU mer synlige i Europa som kan gjøre at vi i større grad kan påvirke råmaterialsektoren og dens utvikling.

EIT Raw Materials ble startet av European Institute of Innovation and Technology og er finansiert av Europakommisjonen. Initiativet er det største og sterkeste konsortiet innen råmaterialer globalt. Målet er styrket konkurransedyktighet og vekst i den europeiske råmaterialsektoren og gjøre den mer attraktiv.

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 Renhold


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: