Tirsdag 25.2.2020 - Uke 09
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

En vellykket midtveisevaluering konkluderer med at ARCEx leverer relevant forskning av høy kvalitet for oljevirksomhet i nordområdene. Med det utløses finansiering fra Forskningsrådet for de neste drøyt tre årene.


530x397 LedelsenLedelsen i ARCEx. Fra venstre: Kim Senger, Jan Inge Faleide, Ellen Ingeborg Hætta, Alfred Hanssen, JoLynn Carroll, Sten-Andreas Grundvåg, Jan Sverre Laberg. Ikke tilstede: Tor Arne Johansen og Jasmine Nahrgang. Foto: Vibeke Os, UiT

Sent i fjor ble det klart at Senter for Arktisk Petroleumsforskning (ARCEx) ved UiT Norges arktiske universitet har levd opp til forventningene som ble stilt da senteret ble etablert i 2013.

Etableringen var basert på nasjonale prioriteringer og behov i Petroleumsmeldingen, Nordområdemeldingen og OG21-strategien. Sentralt sto et politisk ønske om et bedre kunnskapsgrunnlag for petroleumsleting og –virksomhet i nordområdene og i Arktis.

Bevilgning ble gitt for fem år med mulighet for ytterligere tre år.

Nå er det avgjort at ARCEx får midler for drift de tre neste årene.

Evalueringen konkluderer med at ARCEx leverer grunnforskning av høy kvalitet som er relevant for petroleumsvirksomheten i nordområdene (Barentshavet og noen områder rundt Svalbard).

Senteret har en sterk forpliktelse blant vertsinstitusjonen, akademiske og industrielle partnere, og den brede deltakelsen sørger for at ARCEx knytter sammen den norske ekspertisen innenfor det relevante aktivitetsområdet. Dette gir til syvende og sist økt samarbeid mellom akademia og industri.

Evalueringskomiteen har videre kommet med en rekke anbefalinger for senteret.

Én av disse er utarbeidelse av en strategisk plan for å identifisere kunnskapsgap og overordnede forskningsmål og industribehov. Et annet mulig tiltak er å bruke forskningsresultater for å komme med anbefalinger til industrien for bruk av «best practices».

Senteret bør videre legge til rette for at unge forskere skal kunne få industrierfaring, utvikle et tettere samarbeid med russiske forskere i Barentshavet og avholde et internasjonalt møte.

Evalueringen var det viktigste kunnskapsgrunnlaget når Forskningsrådet tok beslutningen om videreføring av finansieringen.

Evalueringskomiteen har bestått av fem personer, hvorav én er norsk – Fridtjof Riis i Oljedirektoratet.

Les mer om ARCEX her: Et landslag for arktisk petroleumsforskning

Les hele evalueringsrapporten her

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0320


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: