Torsdag 2.7.2020 - Uke 27
logo   144 000 besøkende i 2019

Samarbeidspartnere

NGU har tatt initiativet til å arrangere en konferanse der formålet er å diskutere muligheten for internasjonale, vitenskapelige boringer i norske farvann.


530x750 PosterIllustrasjon: NGU

Norges geologiske undersøkelse (NGU) inviterer representanter fra akademia og næringsliv til en todagers konferanse om forskning i regi av International Ocean Discovery Program (IODP)

I godt og vel 50 år har internasjonale boreprogrammer i havet gitt oss økt kunnskap om ressurser, klima, tektonikk og dynamikk på Jorda. Boreprogrammene har virket under ulike faner og formål, og heter nå altså International Ocean Discovery Program.

Det nåværende samarbeidet der en rekke universiteter og forskningsinstitusjoner deltar, varer frem til 2023 og har som overordnet formål å øke vår kunnskap innen feltene klima, liv i dypet, geodynamikk og geofarer.

Det ligger stor prestisje i å delta på de internasjonale boreprogrammene, og norske forskere har i en årrekke vært involvert i slike, både i norske farvann og i fjerne strøk.

NGU skriver på sine nettsider at organisasjonskomiteen har til hensikt å etablere en felles arena for norske forskere, bransjerepresentanter, studenter og programrepresentanter for å presentere resultater fra de siste IODP-ekspedisjonene, diskutere vitenskapelige resultater basert på borehullsmateriale og skape et forum for nye boreforslag ledet av norske forskere.

Konferansen blir det første IODP-samarbeidet i Norge.

Påmeldingsavgiften er satt til 1 000 kroner, og konferansen finner sted 29. og 30. oktober. Påmeldingsfristen er 1. september.

Mer informasjon

Samarbeidspartnere

Nyhetsbrev

captcha 

200 ledige stillingerb

200 Tips oss

200 Fortell om din forskning

 

 Ukens PhD comics

250x166 0720


Redaktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.å

Om: Info om Geoforskning.no

Annonsere: Informasjon og priser

Kontakt: Kontaktinformasjon Tips oss

Webløsning ©2013-15 av Web Norge. Skjerm: